DLC End Game přidá do Battlefield 3 souboje o vlajku
zdroj: tisková zpráva

DLC End Game přidá do Battlefield 3 souboje o vlajku

15. 2. 2013 19:35 | Preview | autor: Adam Homola |

Stařičký herní mód, který nám před mnoha a mnoha lety oživil jinak klasické deathmatchové multiplayerové střílečky, se vrátí do Battlefield 3. Capture the flag, nebo-li boj o vlajku, bude ve hře přítomen díky nadcházejícímu rozšíření End Game. CTF se navíc vrátí ve své tradiční podobě, jen s jednou malou novinkou. Dva týmy, dvě vlajky, přejedete přes vlajku a máte ji. Pak ji musíte co nejrychleji dopravit do své základny a máte bodík. O to stejné se samozřejmě bude pokoušet i nepřítel.

Klasické CTF v End Eame oživí jedna nová drobnost - pro získání vaší vlajky zpátky nebude stačit k vlajce jen doběhnout. Jakmile se k ní přiblížíte na požadovanou vzdálenost, začne se odpočítávat čas. Pokud u vlajky tuhle dobu vydržíte, bude zase vaše. Když vás bude u vlajky víc, získáte ji rychleji. Takže je potřeba svoji vlajku vždy ještě chvíli bránit než ji budete mít zase v bezpečí základny.

O nových terénních motorkách už víte z dřívějška a bude to právě motorka, která bude hrát v CTF velkou roli. Využívat ji samozřejmě vůbec nemusíte, ale díky motorce se můžete k vlajce nepřátelského týmu dostat velmi rychle, stejně jako se můžete zase bleskově přemístit zpátky do své základny. Na motorce můžete mít navíc spolusedícího, který bude sestřelovat dotírající nepřátele, co se budou snažit svoji vlajku získat zpátky.

Zní to jako ideální nástroj, ale i motorka bude mít své nevýhody. Tou hlavní je především zranitelnost. Obyčejná terénní motorka není tank, takže stačí pár ran a jdete k zemi. Vynahrazuje to její rychlost, ale je na vás, jestli chcete zmizet rychle a riskovat, nebo si pro cizí vlajku přijedete radši v bezpečí tanku.

“Battlefield 3: End Game vyjde v březnu tohoto roku. Toto rozšíření můžete zakoupit na platformy PC, PlayStation 3 či Xbox 360, nebo získat zdarma a navíc s dvoutýdenním předstihem, pokud se stanete členem programu Battlefield 3: Premium,” jak se píše na českém Battlefield 3 blogu.

Nejnovější články