Blizzard spustil betu StarCraft II: Heart of the Swarm
zdroj: tisková zpráva

Blizzard spustil betu StarCraft II: Heart of the Swarm

6. 9. 2012 10:15 | Preview | autor: Adam Homola |

Po dlouhém čekání je to konečně tady. Vývojáři z Blizzardu se s připravovaným StarCraft II: Heart of the Swarm dostali do finální fáze - spustili betaverzi. To znamená jediné: vydání je za rohem a je velmi reálná šance, že hra vyjde ještě letos. Jak už bývá u Blizzardu zvykem, beta začíná pomalu. Venku nejsou desetitisíce volných pozvánek a není otevřená všem. Do bety se ale můžete s trochou štěstí dostat a to hned několika způsoby. Buď si o betu na Battle.netu vyloženě řeknete, což vám ale přístup do ní negarantuje, nebo budete mít štěstí a někde na internetu ulovíte pozvánku, které bude Blizzard rozdávat fanstránkám a různým VIP osobnostem z komunity.

Na betu taky neexistuje žádné informační omezení, takže se můžou típat screenshoty, dělat videa a live streamovat celé zápasy. Stačí tak naladit svoji oblíbenou streamovací službu a určitě tam najdete desítky, možná časem i stovky různých live streamů. Blizzard zatím nemá vytyčené žádné přesné číslo hráčů, které by chtěl do bety dostat.

Beta není demo, takže to bude záležet na jejich potřebách pro otestování všech možný aspektů multiplayeru. Jestli v betě bude i kus singleplayeru, zatím nevíme, ale je to nepravděpodobné. Pro vývojáře je důležité otestovat hlavně nové jednotky v akci a multiplayer jako celek pak doladit na základě feedbacku tisíců hráčů.

Blizzard si ale schovává nějaké trumfy v rukávu, protože na oficiálním webu prozradili, že do bety se pak dostanou i nějaké nové prvky a funkce Heart of the Swarm. Na začátku bety ale zatím nejsou a o co vůbec půjde, se teprve oznámí. Stejně tak nevíme, jak dlouho bude beta trvat. Opět to bude záležet na potřebách testování a vyvážení jednotek, ale střízlivý odhad je minimálně několik týdnů. Osobně bych si klidně tipnul, že by beta mohla běžet třeba jen do konce října a v listopadu, maximálně v prosinci, by se mohlo jít s kůží na trh. Alespoň bych měl jasno v tom, co si nadělím pod stromeček.

Pokud máte Maca, tak se nemusíte bát, beta je otevřena i pro vás. A kdybyste náhodou nevlastnili první část StarCraft II trilogie, Wings of Liberty, tak můžete být v klidu. Vlastnictví WoL přístup do bety nepodmiňuje, ale Blizzard přiznal, že se do bety spíš dostanete, když WoL máte. Kdo si na betu brousíte zoubky, tak stačí sledovat oficiální weby Blizzardu, oficiální fanstránky, zapsat se do beta programu na Battle.netu a pokukovat po známých firmách typu Husky, Day9 apod.

Nejnovější články