Znovuzrozená onlineovka Final Fantasy XIV se dočká datadisku Heavensward
zdroj: tisková zpráva

Znovuzrozená onlineovka Final Fantasy XIV se dočká datadisku Heavensward

21. 10. 2014 13:39 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Kdybyste se mě před čtyřmi roky zeptali, co si myslím o budoucnosti onlineovky Final Fantasy XIV, s gustem bych hře dal rok života a dál se o ní bavil jako živé mrtvole. A vidíte, o čtyři roky a jedno kompletní předělání hry později, se Final Fantasy XIV daří natolik, že tvůrci mohli během Fan Festival v Las Vegas oznámit na jaro příštího roku datadisk s podtitulem Heavensward.

Podrobnější informace o datadisku Heavensward se dozvíme na konci týdne během londýnské větve zmíněného Fan Festivalu, ale základní fakta už díky Twitteru známe. Datadisk zvedne maximální level na 60., nabídne novou hratelnou rasu, nová povolání a samozřejmě i nové a pořádně rozlehlé mapy/oblasti.

Vzhled nových oblastí naznačují obrázky a artworky v galerii, přičemž příval konkrétních informací si můžete krátit opakovaným prohlížením upoutávky – Square Enix podobné trailery pořád umí dělat, stejně jako to uměla už v dobách kouzelných animaček ve hrách pro PSX.

Doufám, že až jednou bude někdo sepisovat skripta k vysokoškolskému oboru „Tvorba MMO“, nezapomene na veledůležitou kapitolu „Jak zachránit potápějící se loď a udělat z ní nejkrásnější plavidlo pod sluncem“. Přesně k tomu totiž v případě Final Fantasy XIV došlo.

Zabugovanou, nudnou a po všech stránkách nepovedenou onlineovku Square Enix s grácií uzavřel velkým eventem v roce 2012, který se stal součástí herního příběhu. A po pouhém roce vývoje pak Japonci hráčům nabídli na novém enginu běžící záležitost, která patří mezi nejlepší onlineovky nejenom posledních let. Něco podobné, troufám si říci, se ještě nikdy nikomu předtím nepovedlo.

Nejnovější články