Total War: Warhammer II přinese konflikt mezi elfy, lizardmeny a nový kontinent
zdroj: tisková zpráva

Total War: Warhammer II přinese konflikt mezi elfy, lizardmeny a nový kontinent

31. 3. 2017 17:33 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Ačkoliv bych raději hrál další historický Total War, Creative Assembly pokračují v produkci své fantasy odnože Total War: Warhammer s novým dílem Warhammer II. A jak jsem ve středu předpověděl ve Fight Clubu, druhý díl se skutečně věnuje konfliktu Temných elfů a těch klasických (High) z Ulthuanu, kteří se (mylně) domnívají, že jejich vládnoucí linie sedí na Fénixově trůnu právem. Přidají se k nim jako hratelné frakce ještě lizardmeni a čtvrtá, doposud neoznámená, rasa. A tohle všechno bude mezi sebou válčit na kontinentu na západ od Říše, trpaslíků a oblastem z jedničky.

Centrem střetů těchto čtyř národů bude Velký vír, který se nachází v Ulthuanu, a slábne. Každá rasa má nějaký cíl, který souvisí s Vírem, a do toho se samozřejmě přidávají i menší spory o území, o to, kdo je právoplatný král, kdo je nejstarší rasa v existujícím vesmíru, a jestli je takový problém, že vám někdo drancuje pobřežní území a bere si otroky.

Je asi jasné, co od druhého dílu můžeme čekat – čtveřici nových armád, přičemž je třeba říct, že jednotky temných elfů (Druchii) a jejich bratrů z Ulthuanu se výrazně liší. Samozřejmě bych nejraději prohlásil, že Druchii mají efektivnější taktiku, ale jsem ovlivněný, že jsem jejich armády pár let hrál. Lizardmeni jsou ještě specifičtější armáda, a myslím, že úplně všichni se budou výrazně lišit od toho, co jsme zažili v jedničce.

zdroj: Vlastní

Otázkou samozřejmě je, jaký národ doplní hratelnou čtveřici. Pokud bych měl tipovat z dějové linie The End Times, půjde o mix Válečníků Chaosu v čele s Valkie a démonů Chaosu pod vedením Skarbrandiho. Jenže krysa na konci traileru by zase poukazovala na Skaveny... Co by to ale bylo za Warhammer bez Chaosu?

Nicméně, i ten by se měl později přidat, protože zanedlouho po vydání by hráči, kteří mají oba díly, měli dostat sjednocenou mapu z obou her. A to je solidní prostor na hraní. Nájezdy flotil mých Druchii na lidská města? Beru všemi deseti.

K dispozici bude každopádně obrovitá kampaň, ve které budete hrát za jakoukoliv z ras z obou her včetně DLC a dobývat území, která jste předtím neměli k dispozici. Tohle začíná znít příjemně megalomansky.

Total War: Warhammer II je dalším přírůstkem do naší trilogie, do naší vize vytvořit tu nejúžasnější strategickou fantasy sérii na světě,“ chlubí se šéf projektu Ian Roxburgh. „Úspěch první hry nám vlil novou krev do žil. Pokračování tedy nebude jen o strhujícím tažení, ale majitelům obou verzí hodláme zprostředkovat navíc ještě spojené tažení nevídaného rozsahu.“

Total War: Warhammer II vyjde na PC ještě letos.

Nejnovější články