Sony oznámila nový, lehčí model PS3 Slim
zdroj: tisková zpráva

Sony oznámila nový, lehčí model PS3 Slim

19. 9. 2012 11:19 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

To, co už se nějakou dobu předvídalo, se stalo realitou – Sony na Tokyo Game Show oznámila nové modely PS3 Slim.

Nový model bude mít poloviční tloušťku, než původní, nejstarší model PS3 a bude o čtvrtinu lehčí, než současný Slim model. Takže už kvůli němu nebudete muset probourávat zdi. Na trhu v Evropě se nové „slimko“ objeví 28. září, tedy za pár dní.


Pokud odhlédneme od designu, hlavní je fakt, že nový model vyjde ve dvou variantách. Ta první bude vstřícnější k hráčským peněženkám. Bude stát 230 euro (CZ cenu se dozvíme zítra, kdy vyjde tiskovka českého Sony) a bude mít jen 12GB flash paměť, ovšem s možností budoucího připojení 2,5palcového SATA disku, nebo upgradu PS3 diskem o 250GB. Druhá varianta bude stát 300 eur, bude mít disk o velikosti 500GB a v Evropě by s ní měla být v bundlu FIFA 13.

Zajímavé je, že 12GB ekonomická verze konzole bude vydána jen v Evropě a Austrálii. USA bude mít místo ní 250GB verzi, Japonci ještě k tomu speciální bílou edici. USA bude mít i odlišné bonusové hry v balíčku. Zpočátku se mi zdála 12GB verze jako absurdní, ale nutno říci, že to vlastně není špatné ekonomické řešení, zvláště pokud doma máte nějaký ten vhodný disk nebo si chcete do konzole nacpat nějaké monstrum a nechcete vyhazovat za PS3 disky.

A co vy? Jak se vám líbí nový design konzole?

Jinak z dalších novinek je kupříkladu příchod PS Plus programu na PS Vita, spuštění PlayStation Mobile 3. října a několik nových her pro PS Vita, o nichž ještě napíšeme.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Nejnovější články