PlayStation Vita zažije vydání celé řady zajímavých her
zdroj: tisková zpráva

PlayStation Vita zažije vydání celé řady zajímavých her

8. 12. 2014 11:28 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Když někdo řekne, že pro PlayStation Vita je málo her, můžete si být jistí, že povedený handheld držel v ruce maximálně po zahájení prodeje, pokud vůbec. Pro Vitu jsou totiž k dispozici stovky her, byť spousta z nich pochází z PS One či PSP. Nechybí však ani původní PSV kousky, kterým v následujících měsících udělá společnost řada nových titulů, které Sony oznámila o víkendu během PlayStation Experience bylo oznámeno.

První dvojice her udělá radost milovníkům klasických japonských RPG. Suikoden I a II jsou kultovky z PSX, které nabízí tahové souboje, náhodné střety, zajímavé příběhy a možnost postupně vylepšovat a zalidňovat vlastní pevnost, což je ikonický prvek celé série Suikoden. V Americe vyjdou oba díly už zítra, hráči z Evropy se dočkají v lednu.

Z jiného ranku je tahová strategie – The Banner Saga. Vikinské fantasy nás okouzlilo na PC a nyní se vydává směr PlayStation 4 a PlayStation Vita, kde to tahovým soubojům a nádherné kreslené grafice hry bude obzvláště slušet. Kdy Banner Saga na mašinách od Sony vyjde, zatím nevíme, ale PC publikum jistě potěší fakt, že o víkendu Stoic Studios oznámili The Banner Saga 2.

zdroj: Archiv

Na handheldu od Sony vyjde překvapivě i kooperativní survival horor Resident Evil: Revelations 2, se kterým se doposud počítalo jen na konzolích a PC. Ale vzhledem k tomu, že Revelations série začala na handheldu, byť konkurenčním 3DS, nejde o bůhvíjaký šok. Hlavní ale je, že zombíky budete moci kosit i po cestě metrem či vlakem.

Několik titulů míří na PS Vita a PlayStation 4 i z nezávislé scény. Povedená arkáda Super Time Force Ultra rozhodně potěší každého milovníka zběsilé, kostičkovaté akce. Nejde ale jen o akci a vizuální styl, hlavní trumf titulu spočívá v převíjení času a hraní se svou minulou kopií v kooperaci se sebou samým. Na obě konzole míří i arénová multiplayerová akce Towerfall: Ascension. Z úplně jiné škatulky je pak šílenost Octodad: Dadliest Catch o problémech chobotničáka v lidském světě.

zdroj: Vlastní

Nejvíc mě ale potěšilo oznámení PS4 a PS Vita verze chystaného RPG Darkest Dungeon. Vizuálně velmi specifická hra vás sice nechá standardně prolézat podzemí s bandou dobrodruhů. Vtip je v tom, že se prožitá dobrodružství negativně podepíší na psychice jednotlivých reků. Strach ze tmy a pavouků je to nejmenší. Někdo se obrátí i k lahvi silného moku, někdo si vypěstuje paranoiu a na konci budete mít skupinku psychicky ztýraných reků. I když, na konci asi už budou všichni mrtví...

zdroj: Vlastní

Nejnovější články