Obří update No Man’s Sky přidává stavbu základen, přepravní lodě a nové herní módy
zdroj: tisková zpráva

Obří update No Man’s Sky přidává stavbu základen, přepravní lodě a nové herní módy

28. 11. 2016 10:00 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Po vydání No Man’s Sky byl celý tým, pokud budu citovat jejich oznámení, „zahlcen reakcemi hráčů“ a to, že chybí slovíčko „pozitivními“ není náhoda. Hra podle mnohých měla obsáhnout víc, než ukazovala videa těsně před vydáním, a míra nespokojenosti byla opravdu výrazná. Mlčení malého studia Hello Games ale mělo své důvody, které se zformovaly do podoby obrovského a pro hru opravdu významného updatu s názvem Foundation, který do hry přidává celou řadu novinek.

Hello Games nejprve šest týdnů pracovali na technických opravách stávající verze a následujících devět týdnů vytvářeli Foundation update. Ten v první řadě přidává dva nové módy, takže celkem ve hře najdete tři. Normal odpovídá stylem tomu, jaký znáte z hry doposud. Creative Mode nabídne možnost nejen vesmír zkoumat, ale také v něm zanechat výraznější stopu. Můžete stavět svou základnu a od toho se odvíjí další funkce. Survival Mode pak výrazně mění mnoho herních prvků, aby vznikl náročnější zážitek, který nebude jen o pohodovém procházení se po planetách, ale opravdu půjde o přežití.

Budování základny vám umožní mít svůj dům, svůj hrad. Nějakou planetu můžete prohlásit za svou domovskou a začít na ní budovat základnu, která se skládá z modulárních součástí a dekorací, přičemž můžete využívat i prvky, které získáte skenováním na jiných planetách. Na vesmírných stanicích můžete najímat mimozemšťany, kteří vám pak pomáhají s výzkumem, vývojem zbraní nebo pěstováním plodin. Díky terminus teleportům se dostanete ze své základny a zpátky prakticky okamžitě.

zdroj: Archiv

Pěstování plodin je další důležitá součást updatu. V závislosti na tom, zda jde o jejich přirozený biom, můžete pěstovat plodiny na polích kolem základny, uvnitř ní a nebo na obří přepravní lodi, která patří mezi další novinky. Rostliny během času dorůstají a tak z nich můžete mít stálý přísun surovin a příjmů. Mimozemští specialisté vám s pěstováním mohou pomoci a také mohou objevovat nové typy rostlin.

Na planetách můžete budovat i důležité body, jako je ten, kde si uložíte hru. To bude klíčové v Survival módu. Waypointy vám pomohou s orientací, komunikační terminály umožní nechávat jiným hráčům vzkazy. Pokud se nechcete otravovat ručně, automatizované harvestery sklízejí materiály a plodiny za vás.

no man sky zdroj: tisková zpráva

Jak už bylo řečeno, další novinkou jsou obří dopravní lodě, které si můžete za nemalé peníze koupit. Ty následně můžete upravovat stejně jako základnu a jsou ideální pro uskladňování natěžených surovin a plodin. S těmito loděmi pak můžete cestovat do systémů, kde bude výhodnější obchod s danými surovinami a samozřejmě k nim můžete opět najmout mimozemskou posádku, která pomáhá s efektivitou provozu vaší gigantické létající základny, kde opět můžete provádět výzkum, pěstovat rostliny atd.

Update přidává i nové suroviny a technologie, přepracovává uživatelské rozhraní a především nešikovný inventář a celkově by hra měla vysílat jasnější signály co se právě děje a na co se zrovna v menu dívá. Novou možností je zapnutí motion blur, což pro někoho vylepší pocit z letu ve vesmíru a vizuální kvalitu nabídne možnost zapnout Temporal Anti Aliasing. Pokud máte slabší PC, streamování textur by mu mohlo pomoci trochu si vydechnout a nabídnout plynulejší hraní. Tvůrci i pozměnili algoritmus generování terénu planet, aby vznikaly unikátnější přírodní podmínky a vzhled.

Na závěr Hello Games dodávají, že jde o jen první z plánovaných updatů takové velikosti. A já musím říct, že jsem dlouho neviděl tak rozsáhlé změny v rámci updatu, což je o to působivější, že vše udělal malý tým, jakým Hello Games je, v tak krátkém čase.

zdroj: Archiv

Nejnovější články