Nový Xbox One má přepracovaný ovladač, 1TB disk a stojí 12499 Kč
zdroj: tisková zpráva

Nový Xbox One má přepracovaný ovladač, 1TB disk a stojí 12499 Kč

9. 6. 2015 17:10 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

Při představení nových konzolí muselo být každému hráči záhy jasné, že s nárůstem velikosti her bude dříve či později 500GB úložiště nedostatečné. To nově také dochází výrobcům konzolí a Microsoft jakožto výrobce konzole bez vyměnitelného pevného disku jako první představuje 1TB variantu své konzole. Činí tak s předstihem před E3, jež s velkou slávou odstartuje příští týden. Výrobce vedle toho představuje také novou verzi ovladače k Xbox One, která přináší lehce obměněný design a 3,5mm jack pro zapojení sluchátek. Funkcionalita pak pochopitelně zůstává identická jako u starého modelu.

Doporučená maloobchodní cena činí 12499 korun s tím, že konzole by měla dorazit na trh během příštího týdne. Současná 500GB varianta by se pak měla dočkat kýženého trvalého zlevnění a odhadujeme, že je jen otázkou času, než Sony přijde s něčím obdobným u své PS4, byť tam to vzhledem k možnosti volně pevný disk měnit až tak horké není.

Xbox One 1TB zdroj: tisková zpráva

Co se ovladače týče, u něj se hráči mají dočkat přepracovaného systému ovládání hlasitosti – ta půjde měnit v nastavení konzole, z ovladače by se navíc měla linout zvuková stopa o něco hlasitější a kvalitnější, než jako tomu bylo doposud. Od podzimu se navíc hráči dočkají nativní podpory ovladače v systémech Windows (zatím je citovaná podpora pouze u Windows 10).

Dokoupit pro tento účel půjde speciální USB přijímač. Ten by měl vyjít na cca 25 dolarů, s ovladačem pak dolarů 80 a funkcionalita bude identická jako na konzoli, což znamená i podporu headsetů na PC.

zdroj: Archiv

Nejnovější články