Novou hrou od tvůrce Minecraftu je hard sci-fi 0x10c
zdroj: tisková zpráva

Novou hrou od tvůrce Minecraftu je hard sci-fi 0x10c

4. 4. 2012 10:50 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Markus „Notch“ Persson má napilno a přinesl informace o svém dalším titulu, jímž bude sci-fi onlinovka 0x10c.

Odehrávat se bude v paralelním vesmíru, kde se vesmírné závody světových mocností nikdy nezastavily a po čase přebraly štafetu nadnárodní korporace. V roce 1988 je vyvinut systém hlubokého spánku, který umožní dálkové mezihvězdné lety. Jenže chybou 16 bitového procesoru se jaksi přehodí pár čísel a posádky se vzbudily v roce 281 474 976 712 644.


A tohle není zářivá budoucnost. Život ve vesmíru už to má „za pár“, seskupení hvězd už nedávají dohromady známé vzorce a černé díry se staly častějšími, než hvězdy. Žánrově by hra měla být hard science fiction. K dispozici budete mít vlastní loď, 16 bitový počítač s DCPU, který bude plně simulovaný (a prý na něm půjdou hrát hry) a spoustu lodí a planet na prozkoumání a vyloupení pro vaše technologické hrátky.

Hlavní ale je, že hra je teprve v počátečních fázích vývoje. Na druhou stranu ale Persson hodlá, stejně jako u Minecraftu, vypouštět hru před jejím dokončením. Konečná cena hry není jasná, ale je jisté, že bude mít placenou online část i neplacenou pro jednoho hráče. Tedy, přesněji řečeno, zaplatíte za hru a pokud budete chtít hrát online a soupeřit s dalšími hráči, budete platit i měsíční poplatky. A zdá se, že právě kvůli vesmírným bitvám a dynamicky se rozvíjející a prý pokročilé ekonomice se možná investice každý měsíc vyplatí.

Zatím nevíme ani kdy vyjde první hratelná verze hry, ale určitě můžete vývoj sledovat na oficiálních stránkách a čekat, jaké bonusové materiály se zde objeví.

Nejnovější články