Final Fantasy XV vyjde v září v doprovodu anime seriálu a celovečerního filmu
zdroj: tisková zpráva

Final Fantasy XV vyjde v září v doprovodu anime seriálu a celovečerního filmu

31. 3. 2016 11:24 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Square Enix rozhodně nepodceňuje vydání Final Fantasy XV a na hře určeném eventu vysypal z rukávu záplavu informací a novinek. Ta pro hráče fakticky nejdůležitější je datum vydání – 30. září na PlayStation 4 a Xbox One. K tomu si už teď můžete zahrát nové demo, podívat se na dva nové trailery a také na první epizodu z krátkého anime seriálu, který hru doprovodí. A kdyby vám to nestačilo, vězte, že se chystá celovečerní film, který se bude věnovat zase další části příběhu, na který hra navazuje.

Ale popořádku. Nejprve demo. To nese název Platinum a pokud jste, podobně jako já, přemýšleli, že jej vynecháte, abyste nehráli dvakrát stejné pasáže ze hry, ještě si to promyslete. Jedná se totiž o zcela oddělenou dějovou linku a pasáž, která se v hlavní hře neobjeví. Hrajete v ní za malého Noctise a procházíte jeho sny a nočními můrami.

Demo, které už je k dispozici, samozřejmě zdarma, vás nechá osahat ovládání, předvede souboje a také přijde na řadu řízení auta, které využijete i v hlavní hře. Jde prostě o chytré seznámení s prvky, které nabízí pohled na jiný svět, než ten z hlavního příběhu. Jeho hraním si navíc odemknete bonus do Final Fantasy XV. Platinum demo se představuje v traileru níže.

zdroj: Archiv

Co se týče trailerů, pod tímto odstavcem se můžete podívat rovnou na dva. Nejen, že se tu předvádí už několikrát ukázaný boj, ale také řízení auta, které bude tvořit klíčovou součást hratelnosti, pravděpodobné létání(!), neodmyslitelná jízda na Chocobo a také samotná města. U nich se můžeme rozloučit s nějakou statičností obyvatel čekajících se zadáním úkolů. Ulicemi se pohybují davy obyvatel a z těch pár záběrů působí město velmi živoucím dojmem.

zdroj: Archiv

 

zdroj: Archiv

Aby se fanoušci a vlastně i budoucí hráči ještě lépe vžili do jednotlivých postav, kterých tu rozhodně nebude málo, doprovodí hru krátký, pětidílný anime seriál Brotherhood: Final Fantasy XV. Ten se bude věnovat společníkům, kteří budou Noctise na jeho cestě za znovunabytím (či spíš znovudobytím) trůnu doprovázet. Níže si můžete prohlédnout trailer na anime, ale k dispozici je i první, jedenáctiminutová epizoda, kterou najdete zde. Celý seriál bude samozřejmě k dispozici ještě před vydáním hry.

zdroj: Archiv

Největším překvapením je ale asi představení celovečerního CGI filmu Kingsglaive. Nečekejte ho v kinech, k dispozici bude skrze digitální distribuci a na Blu-ray, nicméně produkčně nejde o nějaký prostý přívěšek. Na snímku Square Enix ve spolupráci s vydávající Sony Pictures Home Entertainment pracovali celé tři roky. Jako hlavní „herci,“ tedy dabéři, dle jejichž podoby byla lehce upravena filmová alter ega, se objeví Sean Bean v roli krále Regise, Noctisova otce, Lena Heady jako princezna Luna a Aaron Paul jako Nyx Ulric, šéf královské gardy Kingsglaive.

Z popisu filmového děje bude Kingsglaive částečně předcházet herním událostem a částečně se s nimi překrývat. Zatímco vaší hlavní činností ve hře bude Noctisova cesta zpět na trůn, který jeho otec po dobytí Lucisu agresivním Nilfheimem, uvolnil, ve filmu uvidíme útok Nilfheimu a zoufalý boj Nyxe a Kingsglaive proti agresorům, stejně jako nevyhnutelnou porážku a abdikaci Regise, který přijme okupaci a souhlasí se sňatkem princezny Luny a Noctise. Snímek vyjde ještě letos, aby předcházel vydání Final Fantasy XV, což znamená, že jej můžeme čekat asi v srpnu či září. Když se podíváte na trailer, uvidíte, že animace je na špičkové úrovni a minimálně po této stránce se je nač těšit.

zdroj: Archiv

Nejnovější články