EU hráči si na Star Wars: Old Republic betu ještě počkají
zdroj: tisková zpráva

EU hráči si na Star Wars: Old Republic betu ještě počkají

8. 9. 2011 11:52 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Přestože stále není po ruce přesný termín spuštění, mohli byste se Star Wars: the Old Republic dočkat ještě před koncem roku. Ale ne všichni, na to se připravte. EA a BioWare nedávno oznámili, že do oběhu pustí omezený počet kopií (krabice i digitální verze), aby měli pod kontrolou spuštění hry a zajistili, že lidé z první vlny si hned od začátku zahrají a nebudou svědky několikadenních problémů s přihlášením, nečekaným odhlašováním a dalšími problémy, které historicky doprovází zahájení provozu každé očekávanější onlineovky.

V EA se dle slov finančního šéfa Erica Browna učili ze spuštění ostatních MMO titulů, zejména od World of Warcraft, které bylo spuštěno zpočátku jen v Americe a stejně se nevyhnulo frontám na připojení. Start onlineovky jde totiž dle názoru EA velmi důležitý pro budoucí úspěch titulu, minimálně stejně důležitý, jako první rok po spuštění, kdy musí být hráči zásobeni novým obsahem.

Do spuštění hry však ještě nějaký ten týden zbývá a právě probíhající betatest třeba tvůrcům napoví, že budou na odladění potřebovat více času. Minimálně od hráčů z Evropy zatím nemají a ani nemohou mít žádnou zpětnou vazbu – ještě je do hry nepustili a pár dnů/týdnů ani nepustí. Jak na oficiálním fóru vysvětluje Chriss Collins, rozesílání pozvánek do bety evropským hráčům bylo odloženo, a to hned z několika důvodů.

Připravuje se distribuce nového buildu hry, který od současných testerů vyžádá opětovné stažení kompletního 27GB klienta, čímž přijdou zároveň o postavu a všechno, co s ní nahráli – budou muset začít znovu. Tvůrcům tedy přišlo hloupé, aby hráči z Evropy museli stahovat obrovské množství, když by je to za pár dní čekalo znovu. Všechno přitom mohlo být v pořádku, kdyby se minulý týden nevyskytly problémy s rozesíláním přístupových klíčů EU hráčům, kteří by tak měli na testování současné verze jen dva týdny, ale pořád by to řadě z nich stačilo.

Nový beta budil SWTOR rovněž přinese německou a francouzskou lokalizaci, což je asi ostatním hráčům z Evropy úplně ukradené, protože je pro ně důležitá verze anglická, ale BioWare to zjevně jedno není. Než hráče z Francie a Německa nutit do hraní současného anglického buildu, raději je hned napoprvé ohromí hrou v jejich rodném jazyce. Dá se to pochopit, ale hráčům ve zbytku Evropy, kteří se svých jazykových verzí nikdy nedočkají, to tvůrci asi jen tak nevysvětlí. S tím se však u her, které už před spuštěním disponují oddanou a dosti kritickou komunitou, musí tvůrci smířit. Nic z toho, co udělají, se nebude zamlouvat všem.

Nejnovější články