Co bylo nově představeno pro PS Vita?
zdroj: tisková zpráva

Co bylo nově představeno pro PS Vita?

7. 6. 2011 14:58 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Konference Sony byla skutečně plná různých oznámení, až z toho člověku přecházel zrak a...

Konference Sony byla skutečně plná různých oznámení, až z toho člověku přecházel zrak a v danou hodinu umdlévala mysl. Kromě samotné demonstrace nového handheldu PS Vita ale došlo i k představení několika her, které se zde objeví a na nichž bude také stát launch platformy. Jasnou jedničkou je Uncharted: Golden Abyss, o němž jsme se již několikrát zmiňovali a jeho ovládání jsme zmiňovali v článku o samotném PS Vita, takže z něj tu bude „jen“ trailer. Další novinky v článku.

zdroj: Archiv


Úplnou novinkou bylo „sociální akční RPG“ Ruin, které připomíná diablovku. Má ovšem dva důležité prvky v hratelnosti. Tím prvním je fakt, že každý z hráčů bude mít jakési své doupě, které bude muset bránit...a které půjde dobýt, i když třeba nebudete u Vity (ale tady nebyla tiskovka příliš jasná). Každopádně by se tak mělo zajistit soupeření a emoce, až vám někdo rozmlátí váš oblíbený kouteček ve světě Ruin. Druhým prvkem je propojení s PS3. Budete si moci uložit pomocí cloud služby hru na web a pak na PS3 pokračovat v hraní. Nicméně hra zatím nevypadala dvakrát napínavě a atraktivně, posuďte sami v záznamu z konference.

zdroj: Archiv


LittleBigPlanet je klasikou pro Sony a bylo by divné, kdyby se neobjevila i na PS Vita. Bude na něm využívat všech bonusů plynoucích z ovládání a měla by být velmi úzce svázána s LittleBigPlanet 2, kdy se sem dostanou jak tvůrčí nástroje z „velké“ hry, tak půjde zřejmě navzájem sdílet různé prvky. Počkáme na další, detailnější informace.

ModNation Racers by podle svých tvůrců rozhodně neměli být portem z PS3, naopak, opět by měli těžit z ovládání Vita (to už je trochu klasika v tomto kontextu). Dostane se ovšem ke všem uživateli vytvořeným tratím z ModNation Racers pro PS3. Navíc byl demonstrován velmi působivý ingame editor tratí, který skvěle používal dotykový display. Tenhle kousek vypadá velice nadějně.

A další předvedenou hrou byl Street Fighter X Tekken, kde se objeví pro PS3/ Vita unikátní postava – Cole z inFamous 2. Tady není moc co vypozorovat, viděli jsme ovládání především tradičními tlačítky, zda bude pohodlnější používat dotykové prvky teprve uvidíme. Ale je to dobře, každý handheld by měl mít svou bojovku pro odreagování.

zdroj: Archiv


A jinak jsou tu samozřejmě už dříve oznámené kousky. Nikdo se vlastně nezmínil o předvedeném Tenchu (pardon, že jej všude zmiňuji, ale první hra ze série byla prostě skvělá) a Ken Levine naznačil, že kromě podpory PS Move pro BioShock: Infinite se BioShock podívá i na PS Vita.

Games.cz E3 2011 speciál vám přinášejí sponzoři Conquest Entertainment a Electronic Arts.

Nejnovější články