Battlefield 1 vyjde v říjnu. Zavede hráče na bojiště 1. světové války
zdroj: tisková zpráva

Battlefield 1 vyjde v říjnu. Zavede hráče na bojiště 1. světové války

6. 5. 2016 22:30 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

EA a DICE pošlou letos v říjnu hráče na bojiště první světové války ve vtipně pojmenované střílečce Battlefield 1. Podle prvního traileru je navíc jasné, že válečná drama hráči zažijí hned na několika světových bojištích. Kromě evropské fronty video nabídlo pohled i na boj v pouštích na Arabském poloostrově a v Syropalestině, kde si mohou zájemci zahrát na Lawrence z Arábie. Jinak video ukazuje všechno, co by člověk čekal od 1. světové – zákopy, první tanky, plyn, dvouplošníky a nakonec i zepelín. A na pozadí k tomu hraje remix Seven Nation Army od White Stripes.

Z obleženého francouzského města, kde by centrem dění měl být boj v ulicích, se dění přesune do italských Alp, kde je bojiště rozlehlejší, potažmo do pouštního prostředí Arabského poloostrova. Logicky podobnou plochu první globální války nepokryje jeden hrdina, ale bude jich hned několik. Tvůrci je však zatím nepředstavili. Třeba ale některý z nich potká v Itálii české příslušníky CK armády...

Hra nabídne boj v řadách pěchoty, ve vozidlech, v letadlech, na koních, ale i na moři, jak se na Battlefield sluší a patří. V multiplayeru si zahraje tradičně až 64 hráčů, jednotky budou mít pět členů, a chybět nebudou tradiční povolání jako Scout, Support a Medic. Nově ale tvůrci vymysleli dvě extra povolání pro vozidla – tankista a pilot. V rámci strojů můžete čekat lehké i těžké tanky, bombardéry, stíhače nebo bitevní lodě. A podle bonusových skinů asi dostanete v multiplayeru do rukou i vzducholoď či obrněný vlak.

zdroj: Archiv

Arzenál bude odpovídat dobové tematice - pušky, pistole, brokovnice, plamenomety, první samopaly a samozřejmě zbraně na blízko jako bajonety, polní lopatky či zákopové obušky. Zbraně na blízko budou mít různé vlastnosti a fakticky bude záležet na tom, čím se oháníte. Nůž bude asi rychlejší než obušek, ale efektivita jednoho úspěšného zásahu se bude lišit.

Předobjednávka speciálních verzí hry nabízí zajímavé bonusy, které se vztahují k první světové válce. Půjde o skiny, unikátní zbraně a stroje. Lawrence of Arabia Pack se vztahuje ke slavnému britskému důstojníkovi, který bojoval s Arabskými kmeny proti Osmanské říši. Balíček nabízí Lawrencova černého hřebce, krátkou jízdní karabinu Lee-Enfield, dýku džambíja a Lawrencův emblém.

Battlefield 1 zdroj: tisková zpráva

Red Baron Pack obsahuje von Richthofenův trojplošník, jeho osobní pistoli Luger P08 a opět i osobní emblém. Hellfighter Pack se vztahuje k americkému 369. pěchotnímu regimentu, který se skládal převážně z afroameričanů a Portoričanů, a přezdívalo se mu Harlem Hellfighters. Najdete v něm speciální skin zákopové brokovnice, Hellfighter skin slavné pistole M1911, Bolo nůž, a jako emblém, insignii regimentu.

Battlefield 1 vyjde 21. října pro PC, PS4 a Xbox One s tím, že právě posledně zmíněná verze vyjde o 3 dny dříve v rámci služby EA Access.

Nejnovější články