Závodní Gran Turismo 4 pro Playstation 2
zdroj: tisková zpráva

Závodní Gran Turismo 4 pro Playstation 2

15. 5. 2003 19:19 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Čtvrtý díl slavných závodů Gran Turismo míří na konzoli Playstation 2 a díky dnešním informacím si snáze uděláte obrázek, jak bude vypadat.

Předně, Gran Turismo 4 využije nový přesnější fyzický engine, který hru posune ještě blíže k hranicím dokonalé simulace reality. Každý z cca 500 modelů vozidel byl navrhován se zřetelem ke svým individuálním vlastnostem; najdete tu automobily všech značek i roků výroby. Ani detailní prostředí hry by co do krásy a promakanosti nemělo zůstat pozadu. Projedete se třeba po New Yorku nebo kolem Grand Canyonu (viz obrázky), celkem je přichystána zhruba stovka tratí. Fotorealistická pozadí, hra světel a stínů, stromy, lehce se kývající ve větru - i o tom všem se v souvislosti s Gran Turismem 4 mluví.

Obrázek Obrázek Obrázek
nové obrázkykompletní galerie

Ve hře budou na výběr dva mody, hratelné buď z first nebo z third-person perspektivy, a to arcade a simulation. Ten první jsou vlastně jen klasické závody buď proti AI nebo proti ostatním hráčům v multiplayeru. V simulation si naopak kromě samotného ježdění i klestíte cestičku nahoru po závodnickém žebříčku, jinými slovy, musíte získávat licence, vydělávat závoděním peníze, kupovat, vylepšovat a prodávat auta atd. Do multiplayerové části se zapojí až 6 lidí a potřeba k tomu bude speciální síťový adaptér, o kterém jsme shodou okolností zrovna dnes psali. Zda Gran Turismo 4 vyvolá takové šílenství jako jeho předchůdce, můžeme jen odhadovat, zatím nebylo oznámeno ani přesné datum vydání. Pokud máte zájem, stáhněte si toto video z IGN, nové obrázky na vás čekají v naší galerii.
zdroj: PR, TTG, IGN

kate

Nejnovější články