Zahájení betatestu Counter-Strike: Source
zdroj: tisková zpráva

Zahájení betatestu Counter-Strike: Source

13. 8. 2004 15:15 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Valve oznámili zahájení betatestu pro on-line týmovou akci Counter-Strike: Source.

V první fázi testování přes službu Steam se do něj zapojí PC herny, které jsou zaregistrované ve Valve Cyber Café Programu. Jejich kompletní seznam podle zemí je k dispozici tady, ovšem Českou republiku v něm nenajdete. Ke konci srpna by se pak celý program měl otevřít i pro majitele legálních kopií CS: Condition Zero a pro vlastníky poukázek od ATI na Half-Life 2 (více o tomto loňském faux pas zde). Mimochodem, do světa se také dostalo varování pro všechny vlastníky těchto kupónů, aby je nestírali mincemi nebo nehty, ale použili něco z umělé hmoty. V opačném případě by totiž mohlo hrozit, že se příslušný kód stane nečitelný a ze stahování a hraní přes Steam tím pádem nic nebude.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
Counter-Strike: Source - galerie

V souvislosti se zahájením bety Valve dále uveřejnili FAQ, ve kterých byly také oficiálně potvrzeny systémové požadavky pro hru. Příjemným minimem se stane procesor 1,2GHz, 256MB RAM a grafická karta s podporou DirectX 7, doporučen je však CPU 2,4 GHz, 512MB RAM a DirectX 9 grafická karta. Jak bude remake oblíbeného Counter-Striku na engine Source vypadat, demonstruje i těchto 17 nových screenshotů, vytípaných z mapy Dust. Finální verze hry bude dostupná zdarma všem legálním majitelům Half-Life 2 nebo CS: Condition Zero.

Update 14.8. 13:20 - Zástupci Valve prozradili názvy map, které byly předělány pro CS: Source. Jde o Dust, Dust II, Italy, Havana, Piranesi, Chateau a Office, přičemž tento seznam by se měl časem rozšířit ještě na i další oblíbené mapy. Co se týče grafických vylepšení, dovoluje Source engine využít například bump-mapping, všechny textury jsou zase až dvakrát detailnější. Pokud jde o realistickou fyziku objektů, na jejím vylaďování se stále ještě pracuje - vývojáři by do hry také rádi zařadili i více větších objektů, které můžete přemísťovat a používat například jako barikády, jinak bude ale finální verze CS: Source obsahovat samozřejmě přesně ty samé zbraně a předměty jako původní CSko.

Proti podvodníčkům bude implementován speciální systém VAC (Valve Anti-Cheat). Kromě toho, že se CS: Source stane součástí každé krabice s Half-Life 2, si jej prý hráči budou moci objednat i samostatně (nebylo řečeno zda pouze přes Steam). Časem by se své předělávky na tomto enginu měly prý dočkat také další hry (datadisky) a mody, v plánu je rozhodně třeba remake Day of Defeat.

kate

Nejnovější články