Silent Hill 5 nedostál očekávání
zdroj: tisková zpráva

Silent Hill 5 nedostál očekávání

20. 9. 2008 9:09 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Americký časopis OXM ve své recenzi rozpitval hororovou akci od Konami.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Světově první recenzí hororového Silent Hill: Homecoming se chlubí poslední číslo amerického OXM, v němž hru důsledně rozpitvala sama jeho šéfredaktorka Francesca Reyesová. Jenže zázrak se nekoná a domnělá pecka od Konami si ve výsledném hodnocení odnesla jen slabě nadprůměrných 65%, tedy podstatně méně, než se od pátého dílu proslulé série očekávalo.

Reyesová, mimochodem literárně nadaná recenzentka, ve svém článku kritizuje především nevybalancovanou první polovinu hry, kterou sama přirovnává k hernímu "pochodu smrti". I navzdory přesvědčivé hororové atmosféře totiž titul shazuje příliš zdlouhavě se rozvíjející příběh a bezhlavé pobíhání fádními šedými chodbami, plnými zbytečně matoucích zamčených dveří.

Pochvalu si nevysloužil ani přepracovaný systém soubojů, který svými změnami v praxi hráče spíš nutí se konfliktům vyhýbat. Nepřátelé jsou někdy až přespříliš smrtící, nemluvě o jejich otravných respawnech, zatímco obranné mechanismy hl. hrdiny Alexe se vyznačují pomalými reflexy a neschopností údery spolehlivě odrážet. Ostatně i neduhy celého ovládání prý připomínají spíš nedodělaného Tomb Raidera z přelomu tisíciletí.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
čerstvá sada obrázků z konzolové verze

Pokud je však dovedete překousnout, druhá půlka hry má být znatelně lepší. Vyznačuje se lépe načasovanými setkáními s nepřáteli, širším zbraňovým arzenálem a stupňující atmosférou. V závěru recenze padne zmínka i o snadno uhádnutelném a zbytečně melancholickém konci, který snad neladí s jinak krvavou a nesmlouvavou náladou celé hry. Nicméně, shrnuto a podtrženo, Konami první recenzi svého hororového počinu rozhodně citovat nebude.

Silent Hill 5: Homecoming u nás vychází 30. září pro Xbox360 a PS3, PC verze bude distribuovaná od listopadu pouze přes Steam, předobjednávejte zde - více v loňském preview a podrobném zpravodajství.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
Roztodivné obludy ze Silent Hill 5  [20.8.2008 14:14 - jd]
Silent Hill 5 s větvenými dialogy  [6.8.2008 17:17 - levis]
Silent Hill 5 a The Last Remnant míří na PC  [20.7.2008 10:10 - levis]
zdroj: OXM, obrázky z PCGH

Nejnovější články