Člověk, který měl 11 poruch Xboxů 360
zdroj: tisková zpráva

Člověk, který měl 11 poruch Xboxů 360

30. 6. 2007 19:19 | Hardware | autor: Redakce Games.cz |

Xbox 360 už je s námi nějaký ten pátek.

Podle všeho to vypadá, že jeho poruchovost je větší, než u ostatních, podobně složitých kusů elektroniky. Rekord asi drží Justin Lowe, který už měl svůj Xbox 360 celkem 11x v opravě nebo poslaný na výměnu. Třikrát zakusil všechny čtyři červené diody smrti, dvakrát měl chybu čtení disku, dva Xboxy byly mrtvé hned při dodání, několik s různými audio nebo video problémy a jeden selhal po totální explozi. V praxi si svůj Xbox 360 neužil nikdy více, než 1 nebo 2 měsíce v kuse, pak běžel na reklamaci. Velká smůla nebo něco víc? Při některých opravách se ho snažili přesvědčit, aby ve svém domě překontroloval elektrická vedení. Ovšem žádný jiný spotřebič v tom samém domě problémy nikdy neměl a přivolaný specialista také žádné anomálie neobjevil. Microsoft řešil každou závadu jinak. Někdy vyměnil celou konzoli, někdy jenom součástku. Justin Lowe v tom ale není sám. Dneska s jistotou můžeme říct, že to druhé je pravděpodobnější, že zkrátka některé Xbox 360 jsou velmi poruchové a existují pro to četné důkazy.
Třeba řetězec britských obchodů Micromart potvrdil, že se jim každý týden sešlo 30 porouchaných Xboxů. Dokonce to zašlo tak daleko, že firma odmítla přijímat na opravu další Xboxy, u kterých se objevily "jenom" tři červené diody v kruhu smrti. Micromart také říká, že v jejich případě se situace postupně zhoršuje. Čím jsou konzole novější nebo čím slouží déle, tím je větší pravděpodobnost poruchy. Přemýšleli o tom, že se služby budou muset zbavit, když se začaly objevovat problémy se základními deskami a oprava konzole nebyla finančně únosná. O problému informovali Microsoft, ale prý nedostali žádnou odpověď. Manažeři obchodu uvažují také o tom, že za opravu Xboxů 360, které jsou ještě v záruce, budou požadovat 100 liber (4500 Kč, přitom nový X360 se dá u nás sehnat za cca 6 tisíc korun), ale už teď někteří nešťastníci museli zaplatit za opravu 80 až 90 liber.

Není to poprvé, co je Microsoft konfrontován s velkou poruchovostí Xboxů. V únoru 2007 "kruh smrti", jak ho hráči pojmenovali, probírali i na BBC a Microsoft jim na to tehdy odpověděl, že většina lidí má s Xboxem výborné zkušenosti a v zařízení není žádná systémová chyba. Microsoft také nekomentoval přídavné chladiče, které se objevily v některých opravených Xboxech. Komentoval pouze to, že většina hráčů teď dostane zpátky opravený jejich vlastní Xbox, aby tito lidé nemuseli znova nahrávat všechny programy či měnit profily. A že upgrade některých komponent při opravě je v tomto odvětví normální.

zdroj: 1up

cappy

Nejnovější články