Pillars of Eternity se pokusí navázat na Baldur's Gate a Icewind Dale na konci března
zdroj: Obsidian Entertainment

Pillars of Eternity se pokusí navázat na Baldur's Gate a Icewind Dale na konci března

14. 1. 2015 19:47 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Na cokoli nového s názvem Baldur's Gate ještě nějaký ten rok počkáme, ale jestli se Josh Sawyer a spol. neflákali, možná si na známou RPG sérii v následujících měsících nikdo nevzpomene, protože bude louskat questy, souboje a megadungeony v Pillars of Eternity od Obsidian Ent. V roce 2012 tvůrci vybrali na vývoj hry během Kickstarter kampaně skoro 4 miliony dolarů, dalšího půl mega dolarů vybrali od hráčů přes své stránky a všichni podporovatelé se do kontroly kvality své investice mohou vrhnout 26. března tohoto roku, kdy hra vyjde pro PC, Mac a Linux. Termín vydání hotové verze Pillars of Eternity neplatí jen pro přispěvatele z KS a webu, nýbrž pro všechny zájemce, protože ve stejný den hra vyjde na GOG, Steamu a dalších distribučních kanálech.

Pillars of Eternity navazuje na Icewind Dale (Black Isle), Baldur's Gate (BioWare) a Planescape: Torment pojetím příběhu, zpracováním questů, stylizací i soubojovým systémem. Nejvíc se tvůrci snaží navázat na Baldur's Gate II, což bylo poslední opravdu velké fantasy RPG podobného střihu. Izometrická grafika Pillars of Eternity dává ambice jasně najevo, ale zároveň působí svěže a detailně. Jestli svým cílům tvůrc Pillars of Eternity dostojí i herně a příběhově se ale dopředu říci nedá.

Dojmy kolegů z E3 dema byly pozitivní, ale z bety pro backery se kvality adekvátně odhadnout nedaly. Pocit něčeho zajímavého ale záběry z hraní bety jistě navodit mohly. Stoprocentně to platí pro mě, i když jsem se hraní bety elegantním tygřím skokem vyhnul, jakkoli jsem na to měl díky výši příspěvku nárok. Nebudu si přeci kazit zážitek!

Následující zhruba dva měsíce hodlají tvůrci podle Kickstarter updatu celý strávit drobnými úpravami, odstraňováním chyb, zahlazováním mytických ostrých hran a předváděním hry. Jedna taková předváděčka se uskuteční na Twitch.tv zítra, takže sledujte v nočních hodinách tento kanál.

Nejnovější články