Trailer na Sudden Strike 4 ukazuje záběry z hraní chystané druhoválečné strategie
zdroj: tisková zpráva

Trailer na Sudden Strike 4 ukazuje záběry z hraní chystané druhoválečné strategie

13. 12. 2016 18:10 | Video | autor: Václav Pecháček |

Datum vydání Sudden Strike 4, strategické řežby z druhé světové války, se pomalu blíží, a tak není divu, že tvůrci vypouštějí na veřejnost první záběry z hraní. Jestli máte v oblibě masy pěchoty prodírající se kulometnou palbou a pancéřová uskupení tanků, která do sebe navzájem perou jeden penetrující projektil za druhým, pak by tahle hra mohla být něco pro vás.

V novém traileru taky uvidíte, že ve čtvrtém díle série se vrací prvek „pause and play“. Ten v podstatě znamená, že lze kdykoli zastavit hru, rozdat všem svým roztroušeným jednotkám patřičné rozkazy, a pak se zase vrátit do režimu reálného času. Můžete si tak pečlivě rozmyslet, co vlastně chcete udělat, a nespoléhat na instinkt a reflexy. Tahle možnost by měla trochu omezit stres z občas dost náročného multitaskingu, který zažijete například v takové Company of Heroes 2.

Video také představuje generály, jejichž výběr určí, ke kterým taktikám, doktrínám a speciálním schopnostem budete mít přístup. V záběru se mihnuli pouze Patton, Montgomery a Žukov, ovšem dohromady na vás bude čekat 9 skutečných historických velitelů.

zdroj: Archiv

Všechno to vypadá velmi akčně, drsně a realisticky, od chudáků pěšáků umírajících v zákopech až po stíhačky kropící zem pod sebou těžkými kulomety. Jediná věc, která mě trochu zarazila, je velmi jasná, až agresivně zelená barva, jíž jsou zvýrazněny vaše jednotky ve chvíli, kdy jsou skryté za terénem. Ale co já vím, možná že jedna ze stran v posledním zoufalém útoku nasadila do boje vojáky obalené plutoniem. Sudden Strike 4 každopádně dorazí na PC i konzole na jaře 2017.

Nejnovější články