Valve představí během GDC vlastní pojetí virtuální reality
zdroj: tisková zpráva

Valve představí během GDC vlastní pojetí virtuální reality

24. 2. 2015 10:13 | Téma | autor: Honza Konfršt |

Není kdovíjakým tajemstvím, že ve Valve pracuje na vlastním řešení virtuální reality. Dosud však podoba a vlastnosti tohoto zařízení zůstávaly zahaleny tajemstvím. Zjevně to však nebude trvat dlouho, neboť Valve plánuje své VR zařízení blíže představit v rámci letošní Game Developers Conference. Přivézt toho ale nakonec plánuje ještě trochu více a technofilové a fandové PC hraní zároveň se rozhodně mají začátkem března nač těšit.

Valve by kromě VR měla představit i nové zařízení do obývacího pokoje, nepochybně úzce propojené se Steam Machines a Steam OS. Spolu s tím ukáže také vylepšenou verzi Steam ovladače, který s největší pravděpodobností cestou do San Francisca ztratí touchpady, jež měly původně ambici nahradit klasické analogové páčky, a přibudou mu naopak nová tlačítka navíc.

Co se virtuální reality týče, jedno již lidé z Valve na loňské konferenci Steam Dev Days představili, to letošní ale dle dosavadních zpráv bude jiné. Momentálně můžeme jen spekulovat, zda se svou podobou bude blížit zařízením konkurenčním, a zda tedy bude mít podobu na hlavu nasaditelné helmy.

Z oficiálního prohlášení a pozvánky na konferenci zároveň nevyplývá, zda se vůbec jedná o produkt určený koncovému uživateli. Ovšem ruku na srdce, pokud existuje nějaká společnost, která by virtuální realitu dokázala masově rozšířit, pak je to právě Valve se svým Steamem a základnou více jak 75 milionů registrovaných uživatelů.

Pokud jde o konkurenci, minimálně Oculus Rift se na GDC s největší pravděpodobností neobjeví. Včera to potvrdil zakladatel společnosti Palmer Luckey v odpovědi na příspěvek na Redditu. Souviset to může s nedávnou akvizicí studia Nimble VR, zabývající se technologií sledování pohybu rukou a snahou připravit si pro své publikum něco většího.

Nejnovější články