V pátém ročníku cen Indie of the Year opět bojuje několik českých her
zdroj: Vlastní foto autora

V pátém ročníku cen Indie of the Year opět bojuje několik českých her

18. 12. 2014 16:16 | Téma | autor: Ladislav Loukota |

Letošnímu ročníku soutěže o nejlepší nezávislou hru, pořádaný webem Indie DB, zbývají jenom něco málo přes dva dny do konce hlasování. V loňském ročníku Indie of the Year zvítězila Starbound, letos pak byly nominace vybrány na základě 55754 hlasů, které zvolily stovku nejzajímavějších titulů. V nabídce pro tento rok lze objevit i čtyři české tituly.

Prvním a nejznámějším je český vesmírný sandbox Space Engineers (kategorie Futuristic Sim, Released Games). Další trojice pak vyvolává otázky, zda-li to domácí poněkud nepřehánějí s latinou. Druhým titulem je totiž RPG Novus Inceptio (Role Playing, Upcoming Games), následují i industriálně-logické Factorio (Realistic Sim, Upcoming Game) a strategie Infinitum (Real Time Strategy, Released Games). Vedle prestiže jako takové samozřejmě umístění v soutěži přináší i reklamu, což je zvláště v případě indie her domácí provenience potřeba jako sůl. 

zdroj: Archiv

Kdo by se nenechal unést vlasteneckým zápalem, může svůj hlas vhodit například i fantastické válečné akci Insurgency, perfektní válečné depce This War of Mine, modifikaci Renegade X,  všeobecně známé simulaci pyrotechniky Kerbal Space Program, strategii Planetary Annihilation, ale i teprve připravovaným podivnostem jako mystery adventuře The Hum či střílečce z první světové Verdun. Bok po boku jsou totiž jak již vydané, tak i teprve vyvíjené hry, krom hlasování tak možná objevíte svého herního favorita pro příští kalendářní období.

V době sepisování těchto řádků zbývalo do uzavření hlasovacích místností něco málo před 2 dny a 9 hodin. Nikdo se tak nemůže vymlouvat na to, že si na výběr jeho favoritů nenašel čas. Své kroky vstříc hlasování na IndieDB směřujte skrze tento odkaz. A nezapomeňte, hlasovat je možné pro více než jeden titul a to i v jediné kategorii.

zdroj: Archiv

zdroj: Archiv

Nejnovější články