V české rogue-like střílečce Killing Room hráče zachrání, nebo zničí publikum
zdroj: tisková zpráva

V české rogue-like střílečce Killing Room hráče zachrání, nebo zničí publikum

25. 8. 2016 18:25 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Naše civilizace by konečně měla zavést nějakou verzi moderních gladiátorských zápasů. Nebo aspoň soutěž, ve které se na účastníky řítí různá zmutovaná monstra a snaží se svými tesáky bryskně ukončit jejich existenci, zatímco davy šílí. Jó, to by byla ta pravá zábava. Ale protože všechny televizní kanály radši budou dál ze dna sudu vyškrabávat nové talenty a superstar, nezbývá než se obrátit k počítačovým hrám. Což nás přivádí k české hře Killing Room.

V téhle střílečce z pohledu první osoby od brněnského studia Alda Games se octnete v aréně naplněné pastmi, mutanty a dalšími nebezpečenstvími, která vás mohou snadno připravit o život. Pokud se vám podaří projít všechny náhodně generované úrovně a překonat nebezpečné bosse na konci každé z nich, získáte nezměrné bohatství a nehynoucí slávu, protože tak to v dekadentní budoucnosti prostě chodí. Ovšem, když zahynete, celá cesta vás čeká pěkně od začátku. Killing Room se pyšně hlásí k žánru rogue-like, takže žádné ukládání pozic rozhodně nečekejte. A obtížnost též určitě nebude nízká.

Kromě pastí a nepřátel můžete v aréně narazit i na spoustu zbraní. Pokud vám nevyhovují střelné klasiky jako brokovnice nebo útočná puška, vždycky můžete sáhnout po variantách pro boj nablízko, na kterých se tedy tvůrci pořádně vyřádili. Čekají na vás zahradnické nůžky, stará dobrá baseballová pálka a dokonce i plácačka na mouchy.

zdroj: Archiv

Aby to všechno nebylo tak jednoduché, hra má ještě jeden rozměr – podporu diváků. Pokud budete dělat věci, které se jim budou líbit, odmění vás užitečným vybavením a bonusy. Ale pokud je naštvete třeba tím, že zastřelíte kačenku, může se vám taky stát, že se vám v inventáři octnou „problémové předměty.“ A ty mohou nejenom snížit rychlost nebo odolnost, ale vás třeba připravit o oko.

Všechny odměny a tresty obvykle rozdává AI podle daných pravidel. Kdybyste však náhodou chtěli Killing Room streamovat, můžete do role publika pasovat skutečné diváky. Oni potom rozhodnou, zda vám průchod hry ztíží, nebo naopak usnadní.

Vývoj Killing Room zatím došel do beta fáze, ale fanoušci hektických FPS už mohou pomalu začít žhavit plácačky. Vydání plné hry se chystá na 20. října. Další informace o hře najdete na homepage nebo na Steamu.

Nejnovější články