Retro GamesPlay: hrajeme klasickou adventuru Simon the Sorcerer
zdroj: tisková zpráva

Retro GamesPlay: hrajeme klasickou adventuru Simon the Sorcerer

16. 1. 2015 16:55 | Video | autor: Redakce Games.cz |

Zatímco za oceánem vládly v devadesátých letech adventury od Sierry a LucasArts, v Evropě se činili třeba šikulové z britské firmy Adventure Soft. Mezi jejich nejznámější, nejpopulárnější a s přehledem i nezábavnější série patří Simon the Sorcerer s teenagerským čarodějem Simonem v hlavní roli, jejíž první díl vyšel v roce 1993 pro Amigu a PC a stal se okamžitě mezi hráči hitem. Hra bodovala zejména nádhernou grafikou a humorem, který připomínal sérii Monkey Island, jak se můžete přesvědčit v dnešním retro gamesplayi.

Simon the Sorcerer se ale nenechala zahanbit ani pojetím hádanek. Na svou dobu byly překvapivě docela logické (navíc ve hře fungovala nápověda) v rámci zvolené fantasy tematiky, která měla blízko k Zeměploše Terry Pratchetta, potažmo celé řadě fantasy děl včetně Pána Prstenů, Kronika Narnie a dalším.

Není třeba dodávat, že uvedené předlohy hra parodovala, což se jí dařilo i díky tomu, že hlas Simonovi propůjčil Chris Barrie alias Arnold Rimmer z Červeného trpaslíka. A nejenom se Simonem, ale i s dalšími postavami se můžete setkat v retro gamesplayi, kterým vás provedou Pavel s Honzou.

Nejnovější články