Egypťané v Civilization VI těží z řek a jsou z nich skvělí spojenci
zdroj: tisková zpráva

Egypťané v Civilization VI těží z řek a jsou z nich skvělí spojenci

7. 7. 2016 16:36 | Video | autor: Aleš Smutný |

Dalším představeným národem z Civilization VI jsou Egypťané, kteří jsou s námi už od první Civilizace. V šestém dílu je vede Kleopatra, která je sice představená hlavně skrze Hollywoodem milovaný románek s Caesarem a Markem Antoniem, ale ve hře bude disponovat především rapidním startem, pokud jejímu lidu budou nakloněné přírodní podmínky. Navíc, pokud bude platit v plné hře to, co platilo o její AI v E3 demu (viz článek), Kleopatra bude agresivní vůči slabším a velmi přátelská vůči silnějším civilizacím.

Hlavní vlastností Egypťanů, která jim umožní rychlý start je Iteru, což znamená, že na hexech s řekami rychleji budují jednotlivé čtvrtě (hlavní novinka šestky) a divy světa. Nivy pak neblokují výstavbu, protože je umí Egypťané zužitkovat. Druhou klíčovou vlastností, kvůli které budete mít Egypťany rádi i jako hráči jiné civilizace, jsou obchodní stezky. Egypt dostává z každé exportní cesty extra zlato. Importní cesty z jiných civilizací pak Egyptu dávají zlato navíc a civilizaci , z níž cesta vede pak i jídlo. Logicky tedy je pro jiné národy výhodnější napojit své trasy na Egypt, protože mají jak krmit své hladové obyvatelstvo.

Tento systém by měl zajistit, že Egypt bude ve středu dění i v pozdějších fázích hry, protože jídlo je potřeba vždycky a zároveň z obchodu bude neustále těžit. Unikátní jednotka Egypťanů naopak bude užitečná jen v prvních fázích. Jejich Maryannu Chariot Archer jsou dvoumístné rychlé bojové vozy, které dostávají na otevřeném terénu bonusový pohyb. Pokud je tedy Egypt v prostoru, který připomíná ten, kde se nachází reálný, tedy pouště, planiny apod, disponuje hned na začátku velmi mobilními a relativně silnými jednotkami, které pokryjí velkou plochu a dokáží reagovat i na nečekaný vývoj situace v jiné části království.

Unikátní čtvrtí, jíž mohou poddaní Kleopatry postavit pak je Sfinga. Ta poskytuje bodíky víry a kultury a když je postavená vedle divu světa, její efektivita se zvyšuje.

Civilization VI vyjde 21. října na PC.

zdroj: Archiv

Nejnovější články