Česká plošinovka Dark Lands zápasí na Kickstarteru
zdroj: tisková zpráva

Česká plošinovka Dark Lands zápasí na Kickstarteru

30. 1. 2014 12:14 | Video | autor: Ladislav Loukota |

Nejen velkými projekty je člověk živ – každý nějak začínal. Vezměte si třebas sympatický plošinkový runner Dark Lands od českých Mingle Games, jenž si oblíbili příznivci mobilního hraní na Windows Phone. Mingle Games to inspirovalo k tvorbě rozšířené verze, na kterou nyní vybírají finance přes Kickstarter, přičemž s boží vůli se hra časem dostane i k hráčům s PC.

Dark Lands, který nezaměňujte za tenhle Darklands ani tento Darklands, je jednoduše vypadající hrou staršího indie ražení – 2D grafika, akční hratelnost a maximum zábavy za minimum času. Mohlo by se zdát, že podobných her najdete na internetu dvanáct do tuctu, a byla by to pravda. Ke cti Mingle Games však slouží, že v současné verzi na Windows Phone je Dark Lands k dispozici zdarma a těší se popularitě. Ve freeware verzi tak Dark Lands zjevně uspěli a s jídlem roste chuť vývojářů na upgrade.

Dle popisu autorů vylepšená verze Dark Lands jako "epická akční hra, kde trénujete hrdinu, aby co nejdéle přežil mezi mnoha nebezpečnými nepřáteli a smrtícími pastmi" nově nabídne příběhovou kampaň, kompetetivní multiplayerový mód v něm spolu budou hráči závodit a zároveň se zpomalovat pastmi, a především také port hry na více platforem. Pokud by se podařilo dosáhnout stretch goalu na úrovni 20 tisíc kanadských(!) dolarů, měli bychom se dočkat i verze pro PC.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Teď jednoho možná zarazí "Cože? Dvaceti tisíc dolarů?" Levný Dark Lands skutečně nemíří vysoko, hlavní cíl je nastaven pouze na 10 tisíc dolarů, z čehož po týdnu vývojáři vybrali 34%. Řečeno pravidly crowdfundingu to tedy sice nevypadá úplně růžově, vše se ale může ještě obrátit. Chtělo by to ze strany vývojářů především více přiložit pod kamny popularizace i PR spamování webů.

Pro menší cíle, solidní hratelnost a samozřejmě mírné vlastenectví v mezích zákona přesto nelze Dark Lands nedržet palce. Pokud chcete, aby vás hra přesvědčila k přihození nějakého toho búra, gameplay video i několikačlenné vývojářské obsazení si můžete rozkliknout na Kickstarteru, popřípadě ve videu níže.

Nejnovější články