Valnir Rok ze všechno nejvíc připomíná Conan Exiles s Vikingy
zdroj: tisková zpráva

Valnir Rok ze všechno nejvíc připomíná Conan Exiles s Vikingy

3. 8. 2017 9:15 | Novinky | autor: Adam Homola |

Trendy je potřeba honit, dokud venku takhle volně poletují. Když se vám je podaří čapnout, máte vystaráno. Ostatně třeba Funcom se svým titulem Conan Exiles by mohl mluvit… Podobné ambice má i v herním byznysu nezkušené německé studio Encurio, které chce na Gamescomu debutovat svoji nově oznámenou online survival RPG akci Valnir Rok.

V ní se podíváte mezi Vikingy v drsném a nehostinném prostředí obřího otevřeného světa inspirovaného severskou mytologií. Vedle agresivních hráčů se tak budete muset potýkat i se zástupy všemožných potvor včetně draků. Namísto akurátního historického dramatu tak dostanete spíše něco, co by se dalo zkratkovitě popsat jako Conan Exiles z vikinského prostředí.

Vedle krvavých soubojů nabídne Valnir Rok také možnost vylepšování staveb ve vesnicích, formování klanů, souboje s jinými klany, zakládání klanových měst, crafting, vaření, stavění a všechny nezbytné propriety, které byste od hry tohoto typu čekali.

Válečně naladění hráči zde naleznou několik bojových módů a možnost vypsat na hlavu nepřítele odměnu, zatímco klidnějším hráčům může zase imponovat obchodování, nebo spousta úkolů. Ty má na svědomí spisovatel Giles Kristian, zatímco majitelé serverů si budou moct příběhy i jednotlivé úkoly psát sami.

zdroj: tisková zpráva

Na oficiálním webu hry se lze přihlásit do uzavřené alfa verze už teď, jenže nečekejte, že budete koukat na streamy hned zítra. I kdybyste se do alfy nedostali, neuvidíte vůbec nic. Tedy za předpokladu, že poměrně přísně nastavené NDA někdo z účastníků alfa verze neporuší. Jinak je na publikování jakýchkoliv materiálů či informací prozatím zákaz.

Hra vyjde ale relativně brzy, a to už v září tohoto roku. Samozřejmě že zatím pouze v rámci předběžného přístupu na Steamu. Valnir Rok má za sebou tři roky vývoje, ale jestli má stejnou dobu vývoje i před sebou zatím nevíme. Tvůrci na webu ani v tiskové zprávě o datu vydání plné verze nemluví.

Vývojářské studio Encurio mnohým z vás pravděpodobně nic neříká, což není vzhledem k jejich absenci v herním průmyslu nijak překvapivé. Valnir Rok je jejich první hrou. Studio doposud pracovalo primárně v oblasti vývoje softwaru, webových stránek a online obchodů.

Valnir Rok zdroj: tisková zpráva

Na vývoj Valnir Rok tak mají kromě několika nadšenců a vývojářů tým složený převážně ze studentů. Tvůrci na svých stránkách jmenují jen jednoho herního „veterána“, který pracoval na Gothicu a Risenu. Gavin Barnes sice v Piranha Bytes opravdu pracoval, ale pouze šest měsíců a na pozici junior programátora.

Encurio nejsou na vývoj naštěstí sami. Sice nevíme jak, ale nějak jim pomáhají i dámy a pánové ze studia Reverb Triple XP. Ti se sice vyloženě na vývoj her nespecializují, namísto toho nabízí vydavatelský servis týkající se marketingu, PR, sociálních sítí, pořádání eventů, komunikaci s influencery na Twitchi apod.

Valnir Rok zdroj: tisková zpráva

Reverb Triple XP mají v portfoliu klientů taková jména jako Ark: Survival Evolved. Sherlock Holmes: The Devil’s Daughter, nebo třeba Playerunknown’s Battlegrounds. Co přesně pro jednotlivé hry a v jakém rozsahu dělali se už ale z jejich webu nedočtete. Snad jsou tak nadšenci, co si doslova „plní sny“ (jak sami sebe vývojáři Valnir Rok popisují) v dobrých rukách.

U titulů podobného ražení je ostatně těžko předvídat úspěch či neúspěch. Conan Exiles také před vydáním nevypadal nijak zvlášť zajímavě a během chvilky se z toho vyklubal obrovský úspěch. Valnir Rok může i přes nevzhledný trailer a divné obrázky čekat osud podobný, nebo klidně opačný. Po Gamescomu budeme chytřejší a v září si vikinský život vyzkoušíme na vlastní kůži.

Nejnovější články