Awakened

Awakened

Články

Awakened u ledu, hráči budou refundováni

Když jsme naposled psali o projektu Awakened od Phospor Games, Petr do nadpisu napsal „Seznamte se s Awakened: o hře která vstala z hrobu“. To už ale s naprostou definitivou neplatí a Awakened se opět ukládá do své digitální hrobky. Nejprve to Phospor Games zkoušeli se svou střílečkou s otevřeným světem na Kickstarteru, ale dostali se jen nad polovinu požadovaného půl milionu dolarů.

Seznamte se s Awakened: o hře která vstala z hrobu

Vývojáři z Phospor Games asi nepočítali s tím, že se o jejich doposud oficiálně neoznámeném projektu Awakened začne hovořit tak brzy, když ještě nesehnali vydavatele a v zásadě teprve budují základní herní mechanismy. Co se stalo, nedá se však odestát a díky zájmu, který celý příběh hry Awakened vyvolal u veřejnosti, by to snad mohli mít tvůrci se sháněním vydavatele snadnější. Každopádně na nečekané odhalení hry zareagovali vydáním první sady obrázků, které doprovází dvojice technologických videí a útržky informací, pocházející z rozhovoru na Gamasutře.

Oč jste přišli: takhle vypadala zrušená akce Hero

V Midwayi se děly pěkné věci, ale všechny si s sebou vzala firma do hrobu, když minulý rok definitivně skončila. Jednou z těch „pěkných věcí“ byl i zrušený projekt sandboxové akční hry Hero, z níž se počátkem roku objevily (dosti povedné) artworky od grafika Tae young Choie a nyní i záběry. Pohled na obě videa (druhé po rozkliku) vám názorně ukáže, že Hero měla být hra podobná titulům inFamous a Prototype: hrdina se speciálními schopnostmi je uvržen do městského sandboxu, který je paralyzován epidemií, vládním pokusem nebo jinou, většinou uměle vyvolanou, katastrofou.