Jak vzniká herní blockbuster: pohled do zákulisí natáčení akčních scén pro Uncharted 4
zdroj: tisková zpráva

Jak vzniká herní blockbuster: pohled do zákulisí natáčení akčních scén pro Uncharted 4

22. 12. 2015 14:17 | Video | autor: Adam Homola |

Jestli dokázal někdo opravdu dobře zpracovat herecké role hlavních postav, byli to na PS3 a vlastně i PS4 tvůrci z Naughty Dog. Uncharted udělalo z Nolana Northa dabérskou hvězdu, přestože se už předtím podílel na dabingu desítek jiných her. V Uncharted 4: A Thief's End dostane navíc posilu v podobě Troye Bakera a na záběrech následujícího videa z produkce Uncharted 4 se můžete podívat, jak oběma ikonám videoherního dabingu jde společná práce od ruky. A jako bonus na vás v článku čeká i krátká filmová upoutávka na Uncharted 4, která běží v US kinech.

North a Baker se potkali už při dabování Middle-Earth: Shadow of Mordor, ale jejich role v Uncharted 4 bude mnohem výraznější - North se objeví jako herní Indiana Jones Nathan Drake a Baker jako jeho bratr Samuel Drake. Setkání obou bratří po mnoha letech jste mohli přímo ve hře vidět nedávno a scénu doprovázela i pro Uncharted nezvyklá možnost dialogového výběru.

zdroj: Archiv

Právě o dialozích, monolozích a spoustě hlášek bude Uncharted 4 stejně jako o velkolepých akčních scénách, za které by se nemusel stydět leckterý hollywoodský blockbuster. Potvrzuje to i kreativní šéf vývoje Neil Druckmann a je pravda, že už od prvního dílu Uncharted je celá série prošpikovaná spoustou "wow momentů". A čtyřka rozhodně nechce zůstat pozadu. Akci s motorkou a autem vývojáři v aktuálním videu jen naznačí, ale stačí vzpomenout na letošní E3, kde jsme mohli vidět pravděpodobně celou scénu s autem a lanem.

Naugthy Dog také využili uvedení filmu Star Wars: Síla se probouzí do kin a do vybraných sálů v USA pustili krátkou upoutávku, ve které sice není ze hry vůbec nic, ale jde o pěknou scénu, co stručně popisuje hlavního protagonistu. Nathana Drakea si sice všichni pamatují jako zloděje, co rád riskuje život kvůli pokladům a odhalení různých tajemství, ale jak ukazuje závěr videa, Drake má přeci jenom srdce na správném místě.

zdroj: Archiv

Uncharted 4: A Thief's End vyjde po dříve oznámeném odkladu 18. března 2016 jenom pro PlayStation 4. A pokud nelže titulek hry a spekulace o příběhu, mělo by jít o skutečně poslední díl série. Nebo nastane jen konec zloděje a do popředí se v případném pokračování dostane jiná osobnostní stránka Nathana Drakea? Uvidíme za pár let...

Nejnovější články