První reakce na Modern Warfare 3 naznačují „klasiku“
zdroj: tisková zpráva

První reakce na Modern Warfare 3 naznačují „klasiku“

26. 5. 2011 19:51 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Když už unikly informace o chystaném dalším dílu série Call of Duty, teď už trochu spin-offově označované jako Modern Warfare, nikdo nebyl překvapen. Každý rok musí být nový díl, jinak není něco se světem správně. Nyní přišel čas na první reakce zahraničních kolegů, kteří měli možnost si hru osahat (nás to čeká zanedlouho na E3, kde zkusíme předehru třetí světové války sami) a dá se říci, že nás asi žádné překvapení nečeká.


Děj navazuje přesně na konec Modern Warfare 2, čímž se definitivně odebíráme do prostoru spekulativní fikce. Rusové už neťukají na dveře od Spojených států, oni doslova dupou po zápraží, potažmo rozrývají anglický trávník Bílého domu. Vy se vyškrábete ze zříceného vrtulníku a zapojujete se do pouliční války v New Yorku. Tady MW3 nejvíce boduje. Vše by mělo být atmosférické, adrenalinově nadupané a vpřed by vás hra měla hnát tak, abyste neměli moc čas se rozhlížet. Nálada v ulicích rozstříleného New Yorku by měla být dostatečně hutná, zvláště, když se na obou stranách střetávají celé jednotky. Policejní auta jsou převrácená výbuchy, začouzené a potrhané americké vlajky všude kolem... 
Modern Warfare 3 by opět měla dobře pracovat s tím, že vám předhodí různé „hračky“, abyste se ani chvíli nenudili. Různé automatické zbraně a sekvence pěších bojů vystřídá třeba bitva s helikoptérami, kde dostanete do ruky kulomet. Nicméně, jak vše zůstává při starém, platí také, že zničitelnost prostředí velké pokroky neudělala. Ačkoliv prý do zdí prší jedna raketa za druhou, s konstrukcí to ani nehne. V nezbytném srovnání s Battlefieldem 3 tady MW3 ztrácí. Na druhou stranu, opakovaně se kolegové zmiňují o tom, že hra neškobrtla pod 60fps a to i na průměrnějším PC, stejně jak by mělo platit pro konzole.

Klasická „CoDovská“ honička pokračuje ho Londýna, kde se pro změnu podíváte do doků a později i do místního metra. Nepřátelé to prý s krytím nepřehání, ale to už tak nějak k tomuto stylu holt dnes patří. Vše je samozřejmě větší, explozivnější, nadupanější, megalomanštější (a přidejte si několik dalších vyšších stupňů superlativů). Zdá se tedy, že nás Modern Warfare 3 nějak moc nepřekvapí. Infinity Ward a Sledgehammer Games zjevně ví, co fandové série požadují a prodejní čísla Black Ops potažmo Modern Warfare 2 je k tomu opravňují. Čeká nás velká filmová blockbusterová akce s notným počtem skriptů. Čekal někdo něco jiného?

Nejnovější články