Obrázek z Mafia III prozrazuje víc, než jsme původně mysleli
zdroj: tisková zpráva

Obrázek z Mafia III prozrazuje víc, než jsme původně mysleli

29. 7. 2015 11:10 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Včerejší oznámení, že příští týden přijde oznámení Mafia III, otřáslo herním internetem. Je jasné, že 2K velmi důkladně volili artwork, kterým budou na své velké oznámení lákat a tak má smysl snažit se z obrázku vyčíst co nejvíc. Už včera jsme dle automobilů a hlavně afro účesu vyčetli, že se hra bude odehrávat v Americe 60. či 70. let. Nyní se přidávají další postřehy z internetu i z naší redakce, které poněkud blíže specifikují místo a čas, kde se příběh asi bude odehrávat.

První věc, jíž jsem si nevšiml, jsou aligátoři, kteří se prohání před ústřední čtveřicí. Ačkoliv se vyskytují de facto na celém jižním pobřeží Spojených států, ale nejčastěji bývají používání jako kolorit gangsterek a zločineckých filmů v Lousianě a jižní Floridě. Právě New Orleans se svým barvitým zločineckým podsvětím a pozici jednoho z nejdůležitějších amerických měst v oboru pašování drog.

Druhou a stejně barvitou možností je zasazení v jižní Floridě, přičemž roli hlavního města by sehrálo podobně atraktivní Miami, tak si vyberte sami. Osobně ale spíš tipuji (a doufám v) Lousianu, významnou roli New Orleans a vůbec bych se nedivil, kdyby zde sehrálo roli pašování oxykodonu, který dnes začíná být díky seriálům jako Longmire a hlavně Justified známý jako droga i pro mainstreamového diváka, který nemá nastudované feťácké zvyky v USA. Mimochodem, o tom, že by Mafia III mohla být v Lousianě jsme psali už před rokem.

Co se týče ústřední čtveřice, jde ve skutečnosti o pětici. Před druhou postavou zleva totiž klečí chlapík v obleku, který zjevně brzy poslouží jako krmivo pro aligátory. Navíc, (díky Adame!) vedle levého auta, v onom prázdném prostoru, můžete vidět obrysy pátého automobilu se zhasnutými světly. To si možná půjde zaplavat ke krokodýlům společně se svým majitelem. Tak už jsme s Adamem seznali, že vidíme trávu růst, respektive auta tam, kde nejsou. Což znamená, že brzy popravený chlapík přijel buď nic netušící na sedadle spolujezdce a nebo již tušící v kufru auta.

Mafia III zdroj: tisková zpráva

Co se týče automobilů, to, že jsou čtyři pro čtyři postavy může naznačovat, že budeme sledovat kvarteto příběhů, podobně jako byla ústřední trojka v GTA V. Někdo z toho dokonce usuzuje na možnou kooperaci pro čtyři, ale to už je hodně odvážná spekulace.

A ještě automobilismus. Už včera jsem psal, že určitě někdo dokáže rozklíčovat o jaké jde vozy. Oním „někým“ je známý redaktora z Game Informeru, který vozidlo úplně napravo klasifikoval jako '64 Pontiac Catalina nebo '65 – '67 Mercury Comet. Druhé auto zprava pak připomíná vozy několika značek z let 69 až 71. Takže časové zasazení na konec 60. let a nebo přelom 60. a 70. let by sedělo. Tím spíše, že tvůrci mohou naplno využít válku ve Vietnamu jako další z herních motivů.

A co vy? Nevšimli jste si ještě nějakého zajímavého detailu?

Nejnovější články