Infinity Ward: „Mezi Treyarchem a námi je rozdíl“
zdroj: tisková zpráva

Infinity Ward: „Mezi Treyarchem a námi je rozdíl“

6. 10. 2011 11:00 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Modern Warfare 3 se, pro značku Call of Duty celkem nečekaně a nepříjemně, posunulo do sféry černého koně, který může v souboji s novým, mladým a vytrénovaným Battlefieldem 3 jen překvapit.

Zčásti za to může i (ne)kvalita kampaně předešlého dílu série, Black Ops, pod kterým nebyl podepsán tým Infinity Ward, ale Treyarch. A právě Robert Bowling z Infinity Ward se nyní jasně vyjádřil, že žádné Black Ops od jeho týmu čekat nemáme.


„Je tu rozdíl mezi tím, jak se hraje Black Ops, a jak se bude hrát Modern Warfare 3“. Podle něj se rozhodně nemáme bát odlehčení (už tak celkem odlehčeného) žánru a přesunu k až arkádovité akci a DLC „zombie typu“. Celkem jasně tak deklaruje: „Budeme mít nižší rychlost pohybu hráče a vybalancovali jsme zbraně. Míříme spíše k třetímu nebo čtvrtému dílu, než k Black Ops“. Máme tedy prý čekat realističtější podání, které nebude sahat k jakési dehonestaci vážnosti hry, ale ani odklonu od žánru.

„Nikdy jsme neviděli Modern Warfare jako prostor pro zombie. Stejně tak třeba systém krytí se možná hodí ke Gears of War, ale rozhodně ne k téhle značce. Pokud bychom se rozhodli pro podobné prvky, už to nebude v rámci Modern Warfare 3. Dokud u hry budeme my, nebudou žádné výlety do vesmíru, vše musí sedět v rámci našeho světa“.

Celkem zajímavé vyjádření, skoro jako kdyby Infinity Ward už lezlo na nervy neustále předhazování Black Ops, na které se i přes (a zčásti i kvůli němu) komerční úspěch nakupila spousta kritiky.

Nejnovější články