15. ročník Independent Games Festival ocenil simulátor prodavačů
zdroj: tisková zpráva

15. ročník Independent Games Festival ocenil simulátor prodavačů

28. 3. 2013 11:50 | Téma | autor: Ladislav Loukota |

Po boku velkolepých ohlášení nového Metal Gearu nebo Battlefield 4 paralelně probíhá daleko menší událost známá jako Independent Games Festival. Byla by však chyba ji přehlížet, protože pořadatelé čerstvě oznámili vítěze letošního ročníku a věru se jedná o zajímavé herní kousky. Přítomnost F.T.L.: Faster Than Light ani tak nepřekvapí, hned vedle této polokomerční pecky se však ovací dočkala i hra Cart Life, čili obskurní simulátor prodavačů a dělnictva obecně.

Právě Cart Life si získal srdce hráčů především obyčejnými postavami sahajícími od nezadané matky po ukrajinského imigranta. V jejich příbězích dostává agresivní antihratelnost nových, šílených kontur – většina skutečného hraní se totiž sestává z téže činnosti, jakou provádějí skuteční lidé na kase, popřípadě v jiných nepříjemných profesích. Mezi tím je navíc třeba prožívat zbytečné životy hratelných postaviček od nákupu potravin po kouření cigaret (!), což z Cart Life činí cosi jako odporně realistickou variaci na Sims…

Cart Life je hratelný i ve freeware verzi (nebo si dejte let's play). Z další jmen potěší i záležitost Kentucky Rouze Zero či tripovitá hopsačka 140 od autora Limba, ostatně račte si výherce rozkliknout níže pod jmény her.

Celý seznam výherců se sestává z:

Nejlepší vizuál (výhra $3,000)
Kentucky Route Zero (Cardboard Computer)

Cena Nuovo (výhra $5,000)
Cart Life (Richard Hofmeier)

Nejlepší zvuk (výhra $3,000)
140 (Jeppe Carlsen)

Nejlepší vyprávění (výhra $3,000)
Cart Life (Richard Hofmeier)

Nejlepší zpracování (výhra $3,000)
Little Inferno (Tomorrow Corporation)

Nejlepší studentská hra (výhra $3,000)
Zineth (Rensselaer Polytechnic Institute)

Cena diváků (výhra $3,000)
FTL: Faster Than Light (Subset Games)

Nejlepší design (výhra $3,000)
FTL: Faster Than Light (Subset Games)

Velká cena Seumase McNallyho (výhra $30,000)
Cart Life (Richard Hofmeier)

Hry všech vítězů budou v pátek hratelné v pavilónu IGF, kdyby tedy někdo z vás měl cestu přes San Francisco, kde se právě koná GDC 2013.

Nejnovější články