Sci-fi sandbox No Man's Sky vyjde nejdřív na PS4, ale nová videa se budou líbit všem
zdroj: tisková zpráva

Sci-fi sandbox No Man's Sky vyjde nejdřív na PS4, ale nová videa se budou líbit všem

10. 6. 2014 13:10 | Preview | autor: Adam Homola |

No Man's Sky nás uhranula už při loňském oznámení na VGX a letošní E3 na tom není jinak. Procedurální generování se v NMS neomezuje na jedno prostředí nebo koridory. Každičký atom má být unikátní stejně jako planety, jejich ekosystémy a vůbec celý vesmír. Dokonce sami vývojáři přiznali, že neví, co všechno se ve hře nachází. Vůbec na tom ale nezáleží, stačí se podívat na dvě nová videa a přestanete podobné podružnosti řešit.

Ne na každé planetě přitom budete nejvyšším článkem potravinového řetězce. Někde vás nečeká vůbec nic, jinde vás překvapí dinosauři, jinde sci-fi civilizaci a támhle třeba jen křováci. Vedle procedurálního generování všeho je na No Man's Sky kouzelná též plynulost - můžete se pohodově procházet po povrchu, prozkoumávat okolí a když už vás to přestane bavit, nasednete do raketoplánu, vznesete se a bez jediného loadingu vyletíte do vesmíru a třeba zase na jinou planetu.

zdroj: Archiv

Vesmír nebude jen prázdným prostorem mezi světy, ale jak se můžete sami přesvědčit v obou videích, v No Man's Sky nebudou chybět ani vesmírné bitvy.

Nový trailer se objevil na tiskové konferenci Sony a nebyl tam (na rozdíl třeba od GTAV) jen tak - Sony si s Hello Games domluvila časovou exkluzivitu. Nekonečný vesmír s hromadou planet se tak na Xbox One objeví až někdy později.

zdroj: Archiv

Nejnovější články