Příběh Batman: Arkham Knight bude o osobním útoku na netopýřího muže
zdroj: tisková zpráva

Příběh Batman: Arkham Knight bude o osobním útoku na netopýřího muže

7. 3. 2014 13:45 | Preview | autor: Adam Homola |

Dokončení Batmanovské trilogie od Rocksteady se dočkáme už letos a vzhledem k tomu, že se hra dočkala svého oznámení teprve před pár dny, není zatím k dispozici moc informací. Exkluzivitu má na ně Game Informer, který nové informace dávkuje kapátkem, jakkoli Aleš základní fakta přeci jenom vypíchnul v tomto článku. Další informace přináší nové video, ve kterém herní záběry nehledejte - namísto nich dostaneme pár příběhových náznaků a načrtnutí toho, co se vlastně ve hře děje. Pokud jste nedohráli Batman: Arkham City dejte si ale pozor, video i následující článek obsahuje spoilery.

Kdo Arkham City dohrál, tak ví, že Joker padl. Všichni ale víme, jak to v komiksech bývá - žádná smrt nemusí být nutně finální. Pokud jste ale nějaké vzkříšení Jokera v Arkham Knight čekali, nedočkáte se. Rocksteady potvrdili, že Jokerova smrt byla v rámci jejich světa definitivní, postava je mrtvá a tím to pro zelenovlasého šaška skončilo. Jenže Batman má asi tak milion nepřátel, kteří smrti Jokera využili a v nové hře hodlají netopýřímu muži pořádně zatopit.

Batman: Arkham Knight se bude odehrávat rok po událostech Arkham City, kdy je na tom Gotham dobře. I když, jak se to vezme. Kriminalita spadla na minimum, městu se daří a zažívá období nové naděje. Jenže ne všichni záporáci jsou mrtví nebo sedí v lochu a tak začnou spřádat plány, jak se Batmana zbavit jednou pro vždy. Teď, když je Joker ze hry venku, si všichni Penguini, Two-Faceové a ostatní hezouni uvědomili, že největší šanci na sejmutí Batmana mají, když budou spolupracovat.

Jakkoli mají všichni padouši jiné cíle, metody a způsoby, Batman je trnem v oku všem. Úvodní trailer ostatně spolupráci zlořádů naznačil. Scarecrow sice není jejich vůdcem, ale když přispěchá s hrozbou biologické zbraně, tak drtivá většina občanů Gothamu prchla. Nemusíte se ale bát, že byste se v nové hře potulovali prázdným městem. Sice v něm nejsou normální občané, ale zločinci ho zabydleli dokonale a bude plné života a nebezpečí.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Batmobile bude vaší novou zbraní

Tvůrci prozradili, že tentokrát už hra nebude jen přehlídkou soubojů se záporáky. Celým příběhem se jako červená nit potáhne mnohem osobnější rovina - útok na Batmana. Identita hlavní záporné postavy je a asi ještě hodně dlouho bude zahalena tajemstvím. Jmenuje se stejně jako hra, tedy Akrham Knight, a tvůrci o ní nechtějí říct prakticky nic. Jeden neurčitý artwork, který se ve videu na chvilku ukáže, naznačuje, že by mohlo jít o jakousi drsnější variaci na samotného netopýřího muže. Jestli má být Arkham Knight protipólem Batmana, už nechávají bez odpovědi.

Jestli jste znalci komiksového pozadí a marně v hlavně pátráte, kde se vlastně ten Akrham Knight vzal, můžete si dát pohov. Jde o novou zápornou postavu, kterou si vytvořili vývojáři z Rocksteady, samozřejmě po společné konzultaci s DC, a měla by být Batmanovi důstojným protivníkem. Víc informací se dozvíme v následujících dnech, až z Game Informeru zase něco ukápne.

Nejnovější články