Aplikace pro Shadow of Mordor chce nabízet relevantní informace dle odposlechu
zdroj: tisková zpráva

Aplikace pro Shadow of Mordor chce nabízet relevantní informace dle odposlechu

24. 1. 2014 19:30 | Preview | autor: Adam Homola |

V posledním roce se stalo takřka standardem, že každá druhá AAA hra má nějakou doprovodnou aplikaci na mobily a tablety. Většinou jsou to zatím pěkně seskládané wiki, články nebo videa. V lepším případě je apka nějak napojená na hru formou mapky či inventáře a v některých případech se můžete skrze tablet do her i určitým omezených způsobem zapojit.

Middle-Earth: Shadow of Mordor na to ale půjde trošku jinak a nabídne něco, co tady zatím minimálně u her nebylo. Aplikace, která má přízvisko Palantir (vidoucí kámen ze Středozemě), bude mít dva módy. Klasický “pasivní”, kdy bude sloužit jako studnice informací, a pak druhý, mnohem zajímavější Sync mód. Pokud aplikaci synchronizujete s hrou, bude naslouchat vašemu hraní a na základě toho co uslyší, vám nabídne relevantní informace v reálném čase.

Z kratičkého popisku na AppStore to nejde moc vyčíst, ale podle všeho stačí mít jen aplikaci spuštěnou během hraní, ona bude naslouchat, pozná co se ve hře děje a podle toho bude sama v reálném čase nabízet správné texty a videa. Zní to trochu divně a nechcete, aby vás nějaká aplikace poslouchala při hraní? To je samozřejmě v pořádku a klidně ji můžete přepnout do pasivního módu, vypnout úplně nebo aplikaci jednoduše nepoužívat.

Podobné kontextové nabízení informací bez nutnosti něco vyhledávat může být ale užitečné. Pečení holubi vám létají do huby a vy nemusíte dělat lautr nic. Ostatně, kdo používá Google Now tak ví, jak užitečné to může být. Middle-Earth: Shadow of Mordor je první herní vlaštovka, která zní zajímavě. Pokud to vývojáři uchopí za správný konec a apka se ukáže být užitečnou, rozšíří se to a pak už nebudete muset vyhledávat žádné tipy a triky. Všechno vám přinese sama na stříbrném podnose.

Nejnovější články