V Giant Cop: Justice Above All si ve virtuální realitě vyzkoušíte roli přerostlého policisty
zdroj: tisková zpráva

V Giant Cop: Justice Above All si ve virtuální realitě vyzkoušíte roli přerostlého policisty

21. 6. 2016 11:50 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

Giant Cop: Justice Above All se hráči ujímají role obřího policajta, který vlastníma rukama vrhá kriminálníky do vězení. Jelikož je hra pro VR, pojem "vlastníma rukama" můžete vnímat doslovně. Od konkurence na poli virtuální reality se hra odlišuje především jedinečnou atmosféru policejních filmů 70. let a humorem. 

Představený E3 trailer navozuje uvolněnou náladu městečka amerického západu, kde občané především řeší přítomnost nově příchozího – obřího policisty, který na vše dohlíží. Mnozí jsou z jeho přítomnosti nadšeni a pochvalují si například jeho schopnosti hledat ukradené květináče, jiní mu ale nemohou přijít na jméno a jeho neortodoxní metody jim už lezou krkem.

zdroj: Archiv

Právě metody strážení zákona můžete vidět v ukázce z hraní a jak je vidno, tvůrci a ani titulní policista se s ničím nemažou. Jednotlivé občany lze zvedat a odhazovat do dáli, to samé lze ale dělat s auty i helikoptérami, jež se efektně rozletí na několik kusů. Na vedlejší ztráty se zkrátka nehledí a boj se zločinem je jako rčení s kácením lesa. I když pak možná v Micro City třeba nezbude nikdo, kdo by takovou snahu docenil.

Každý z občanů města bude disponovat umělou inteligencí, která reaguje na akce prováděné hráče v podobě přerostlého strážce zákona. Hra ale nebude jen o pohazování si s lidmi, čekají vás různé úkoly a otevřené prostředí amerického maloměsta.

zdroj: Archiv

Celé to doprovází humor odpovídající atmosféře hry a video tak například ukazuje jednu z misí, v níž jde o vyhnání nahých hipíků z ráje. Chybět samozřejmě nesmí ani kobliha v ruce policajta a hudba, která k tomuto žánru jednoduše patří. K tomu také autoři na webu hry sdílejí pár povedených wallpaperů.

Giant Cop vyjde ještě letos, nejprve však bude podporovat Oculus Rift a až poté i konkurenční HTC Vive. Důvodem k časové exkluzivitě je zaštítění vývoje hry finanční podpora, bez kterého by hra dle slov Ryana Halea, šéfa vývoje hry, ani vzniknout nemusela.

Nejnovější články