Slovanskou strategii Thea: The Awakening začnou v novém rozšíření plenit obři
zdroj: tisková zpráva

Slovanskou strategii Thea: The Awakening začnou v novém rozšíření plenit obři

18. 4. 2016 19:11 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Strategie Thea: The Awakening od nezávislého polského týmu MuHa Games překvapila propracovanou hratelností kombinující několik žánrových prvků a také neokoukaným prostředím slovanské mytologie (viz naší recenzi). Dosavadní a také možné budoucí hráče pak potěší, že po pěti měsících práce tvůrčí tým vydal zdarma (!) nové DLC s názvem Return of the Giants, které do hry přidává novou hrozbu v podobě obrů a také Event Editor, který hráčům umožní vytvářet vlastní scénáře a mise.

V rámci Return of the Giants do hry přibude 70 nových eventů včetně příběhové linky, která se točí právě kolem návratu mocných obrů. Kromě nich se objeví i další nové nestvůry, nové budovy, hudba a další. Prostě pořádný balík novinek, za něž nemusíte nic platit. Kromě oznámení DLC, které už je k dispozici ke stažení se ale tvůrci také pochlubili o čísla z vývoje a hlavně prodejů hry.

Thea: The Awakening si prý k dnešnímu dni koupilo cca 50 tisíc hráčů. Což se nezdá jako moc, ale je třeba uvědomit si, že jde o projekt malého, čtyřčlenného, nezávislého studia, který tedy nestál moc peněz. Ve skutečnosti se hra zaplatila už za první den prodejů a autoři věnovali další vydělané peníze do vývoje Return of the Giants. Rozpočet hry včetně tohoto DLC byl prý jen 15 tisíc liber.

Nejvíce zákazníků pochází z USA (34,4 %), Německa (9,3 %), Ruska (7,5 %) a Francie (6 %). Asi není třeba dodávat, že Thea pro MuHa Games znamená velký úspěch, který je rozhodně zasloužený.

zdroj: Archiv

Nejnovější články