Knights and Bikes připomíná herní verzi Rošťáků a Stranger Things
zdroj: tisková zpráva

Knights and Bikes připomíná herní verzi Rošťáků a Stranger Things

7. 11. 2016 14:58 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Vítejte do Cornwallu, malebného kousku na západě Anglie, země krále Artuše. Na dějiště Knights and Bikes, ostrov Penfurzy, přijíždí Nessa, dívka z pevniny, která zde hledá historii své rodiny. Naváže přátelství s Demelzou, která je místní, miluje počítačové hry a věří v legendy, které se k ostrovu vážou. Společně (ve hře funguje i kooperace) objevujete celý ostrov, pěšky i na kolech, objevují poklady, odkrývají záhady a do party přibírají nové členy.

První, co mne napadlo při představení zápletky Knights and Bikes, bylo, že se tu někdo inspiroval velmi populárním seriálem Stranger Things. To byste ale tvůrcům ze studia Foam Sword křivdili, protože svou hru představili na Kickstarteru ještě před premiérou seriálu. Jejich hlavní inspirací jsou spíš filmy Rošťáci nebo ET, kde se ale estetikou a náladou inspiroval i Stranger Things.

zdroj: Archiv

Jelikož se do všeho připomají prastaří duchové ostrova, bude na dívkách, aby ostrov zachránily. Připravte se tedy na rytířské souboje na kolech, vrhání frisbee a další činnosti, jež využijete v místní, svérázné, formě boje. Prostě adventurní akce vycházející z dětských možností a nadšeného objevování světa.

Z videa je jasné, že hra bude mít svérázný, ale rozhodně ne ošklivý vizuální styl. Hlavní ale bude, jak se podaří tvůrcům do Knights and Bikes dostat hravou dětskou duši, která udělá z házení frisbee bojovou techniku a na kole se vrháte jako neohrožený rytíř do boje. Hru vydá Double Fine v příštím roce na PC a PS4. 

Nejnovější články