Spekulace hovoří o podpoře VR v Resident Evilu VIII
zdroj: Capcom

Spekulace hovoří o podpoře VR v Resident Evilu VIII

29. 7. 2020 12:10 | Bleskovky | autor: Pavel Makal |

Už příští měsíc bychom se měli dočkat nových informací o chystaném Resident Evilu Village. Ten má dorazit na pulty obchodů příští rok, a to rovnou na next-gen platformy a PC. Už nyní ale kolem hry krouží celá řada drbů a zvěstí, které ještě více podporují úniky z aktuálně probíhajících playtestů.

Jedním z těch zajímavějších střípků je údajná podpora VR headsetu na PlayStation. Ačkoli tuto funkcionalitu vývojáři zatím nepotvrdili, nebyla by její implementace ničím překvapivým. Už předchozí sedmý díl bylo na platformě Sony možné projít kompletně ve VR, navíc si příznivci této technologie pochvalovali slušné zpracování (a faktem je, že se stále jedná o jednu z mála skutečně AAA her, které PSVR plnohodnotně využívají).

Mezi další drobné zvěsti patří popis samotné hratelnosti. Nový díl se má mnohem více zaměřovat na boj zblízka, kterému budou dominovat zbraně s omezenou životností (jen základní nůž má být nezničitelný). Insideři také hovoří o průchodu sídlem, jež jsme mohli vidět v prvním traileru, a o bledých nepřátelích, jimž lze ustřelovat kusy zbroje. Důležitým prvkem má být stařena, u které lze nakoupit zásoby, ale také směnit cenné předměty za ještě cennější rady.

Informace sice pochází z relativně důvěryhodných zdrojů, které o Resident Evilu informují pravidelně, ale jak Biohazard Declassified, tak web Rely on Horror samozřejmě nejsou nikterak spjaty se samotným Capcomem, všechny uvedené zvěsti je tedy zatím třeba považovat za pouhé spekulace. Za několik týdnů už budeme mít o osmém dílu legendární série konkrétnější představu.

Nejnovější články