Záběry z hraní akčního RPG Lords of the Fallen vám zlepší náladu
zdroj: tisková zpráva

Záběry z hraní akčního RPG Lords of the Fallen vám zlepší náladu

11. 2. 2014 12:24 | Video | autor: Petr Poláček |

Každé slovo v podcastu a písmeno v článku, které vyprodukujeme na konto akčního RPG Lords of the Fallen od polského studia CI Games je pozitivní. Nevedeme však žádnou skrytou agendu na podporu polských her (jak by se mohlo zdát, protože je tu ještě Zaklínač 3 a další zajímavého polské projekty) – Lords of the Fallen „jenom“ vypadá skvěle podle Miloše, podle Pavla a já se k nim s radostí přiznám.

To samé bych očekával i od vás, pokud vám sednou obtížné hry, které vyžadují od hráče sklil i aktivní využívání herních prvků. Zavřít oči a rychle mačkat tlačítko pro útok vám při hraní Lords of the Fallen nepomůže, což připomíná i následující let’s play video ze hry, které společně s tvůrci pořídili kolegové z IGN.

Komentované záběry ze hry předvádí v akci odlišný způsob boje za rogua a klasického bojovníka. Záběry zdůrazňují nutnost časovat útoky i obranu, předvádí na několika částí rozdělený souboj s bossákem, a když nebudete jenom sledovat, ale zároveň i poslouchat, dozvíte se například, že tvůrcům se nejvíce líbí přirovnání Lords of the Fallen k sérii Zelda.

Tvůrci se nebrání přirovnání k Dark Souls, ale přiznávají, že jejich hra je více arkádovější a rychlejší. Přirovnání k Darksiders jim rovněž nevadí, ale svět Lords of the Fallen je mnohem méně otevřený. Proto nakonec souhlasí a zároveň se rádi zasmějí označení Lords of the Fallen za první next-gen Zeldu.

Z toho, co jsem ze hry viděl (záběry na videu jsem sledoval sám loni na Gamescomu), bych se rovněž nebál hodit Lords of the Fallen a Zeldu do jedné věty. Souboje možná jsou podstatnou částí hry, ale stejně důležité bude i prozkoumávání lokací a hledání nejenom skrytých pasáží a tajných míst, ale i alternativních průchodů do dalších částí. Kdo se navíc nebojí už projité lokace navštívit znovu, bude tam na něj zcela určitě čekat nějaká sladká odměna – ať už v podobě nových nepřátel, nebo zajímavého lootu. Navíc se zkušenosti z boje navíc vždycky hodí.

Na závěr už jen formálně připomenu, že Lords of the Fallen je projekt producenta Zaklínač 2 Tomasze Gopa a společně s týmem CI Games se na vývoji podílí i německé studio Deck13. Hra vyjde letos na podzim pro PC, PS4 a Xbox One.

Nejnovější články