Video z pirátského RPG Raven’s Cry budí dojem Assassin’s Creed IV ze „sekáče“
zdroj: tisková zpráva

Video z pirátského RPG Raven’s Cry budí dojem Assassin’s Creed IV ze „sekáče“

20. 8. 2014 19:08 | Video | autor: Petr Poláček |

Assassin’s Creed Rogue jsem nedávno v článku charakterizoval jako solidní, ale zároveň nijak zázračnou nápodobu Assassin’s Creed IV: Black Flag pro „staré“ konzole. Čili jde o v zásadě pozitivní hodnocení, které ale na adresu Raven’s Cry vytáhnout nemůžu. A ne jenom kvůli nové videoukázce, kvůli níž hra působí levně až skoro amatérsky, jak se můžete sami přesvědčit v článku.

Raven’s Cry jsem viděl několikrát v pohybu a bez ohledu na to, kdo hru momentálně vyvíjel, působila rozbitým dojmem, ale hlavně nezajímavě. Zdá se přitom, že navzdory vší snaze dojem napravit, se na tom nic nezměnilo.

S aktuálním trailerem mám problém hned v několika bodech. Je příšerně střižený, nepřesně nadabovaný, chybí v něm některé zvuky (úder pěstí do stolu) a buduje dojem, že jde o hru z roku 2003. Pokud Raven’s Cry tak špatně, jako na videu, nevypadá, srazil bych producentovi videa prémie. Dělá titulu špatnou reklamu.

Už jsem ale říkal, že jsem Raven’s Cry viděl v pohybu těsně po oznámení v roce 2012 a letos na Gamescomu. A z prezentace se nezdálo, že by video hře škodilo – spíše ukazuje skutečný stav věci, bohužel.

Původně byl Raven’s Cry projekt malého studia Octane Games a mělo jít o spíše lineární akční adventuru z pirátského prostředí, která chtěla dění ozvláštnit systémem reputace a temnou stylizací. Nezkušenost vývojářů však byla zjevná a hra působila levně. Potenciál ke zlepšení však byl.

Když vydavatel z TopWare přehodil loni vývoj Raven’s Cry na zkušené borce z Reality Pump (Two Worlds, Earth 2160 a další), svitla šance, že se jim podaří s pomocí řady změn Raven’s Cry proměnit na něco zajímavého. Navzdory vší snaze se však podobný výsledek nerýsuje, a když hra letos v polovině října vyjde, žádnou bouři nadšení nevyvolá. A troufnu si tvrdit, že nepomůže ani otevření světa a větší odklon od lineárního dobrodružství, ani RPG prvky, ani žádné další změny, které Reality Pump po převzetí projektu realizovali.

Neříkám hop, dokud ještě nenastal čas ke skoku, ale ohledně úspěchu Raven’s Cry mám zkrátka velké pochybnosti.

Nejnovější články