Video z GRID Autosport ukazuje agesivní pojetí TOCA závodů
zdroj: tisková zpráva

Video z GRID Autosport ukazuje agesivní pojetí TOCA závodů

13. 5. 2014 19:04 | Video | autor: Petr Poláček |

Závodní titul GRID Autosport nabídne celkem pět odlišných „disciplín“ a jednou z nich bude i závodění na okruzích v cestovních vozech. Codemasters mají s tímto druhem virtuálních závodů obrovské zkušenosti díky sérii TOCA her, které vycházely v letech 1997 až 2006. Ostatně, první GRID z roku 2008 z TOCA sérii de facto vzešel. Po absenci v předešlých dílech se nyní závody upravených cestovních vozů do GRID vrací a Codies si prý dávají hodně záležet, aby hráče bavily. Snaží se to dokázat záběry ze hry v novém videu.

Ukázky ze hry na videu jsou příliš krátké a záměrně dramatické, aby se z nich dalo něco konkrétního vyčíst. Krátká ukázka závodění z perspektivy řidiče ale musí udělat radost každému fanouškovi série Grid, i když o zařazení tohoto pohledu na závodění ví už od představení hry minulý měsíc.

A protože prostřihy s vyjádřením závodníků na konto charakteru TOCA klání jsou nošením dříví do lesa, hned po zhlédnutí videa zamíří hráči s motoristickým srdcem na Codies blog. Najdou zde konkrétní informace o vozidlech a okruzích, které je v GRID Autosport při TOCA závodech čekají.

TOCA klání bude v GRID Autosport jezdit 16 vozidel v singleplayeru a až 12 online, závody jsou vícekolové včetně kvalifikace a tréninku, jezdí se výhradně ve dne, auta mají podobné či totožné výkonové parametry a AI soupeřů v singlu má být velmi agresivní, potažmo si soupeři budou bránit ideální jízdní lajnu.

TOCA závody se v GRID Autosport budou jezdit na všech okruzích, které nemají podobu oválu, krom jiných jsou v seznamu třeba Sepang, Hockenheim, Jarama, Brands Hatch, Bathurst a další.

Vypisovat seznam vozidel, s nimiž budete jezdit, nemá cenu, když si je můžete přečíst na Codies blogu. Za mě už jen připomenu, že GRID Autosport vyjde na PC, PS3 a X360 27. června s tím, že PC verze má být nejhezčí, nejplynulejší a obecně řečeno referenční, pokud jde o posouzení kvalit hry. A tak by to mělo být u multiplatformových her vždycky! :)

Nejnovější články