V hororu The Park se chce Funcom přiblížit Stephenu Kingovi
zdroj: tisková zpráva

V hororu The Park se chce Funcom přiblížit Stephenu Kingovi

9. 10. 2015 18:45 | Video | autor: Adam Homola |

Že se Funcom vrací téměř po dekádě k singleplayerovým hrám jsme zjistili teprve před necelými dvěma měsíci a teď tu máme už první záběry přímo z hraní novinky The Park. Připomeňme, že půjde o psychologický horor, který se opírá jak o prozkoumávání prostředí, tak i silný příběh. The Park má být kratičký, ale intenzivní - hra by vám měla vydržet zhruba hodinku, maximálně dvě. Pokud se ale necháte unést, čeká vás podle tvůrců hodně silný zážitek.

V The Park hrajete za Lorraine, matku, které se ztratil syn v děsivém zábavním parku. Ze začátku vypadá všechno víceméně normálně, ale velice brzy zjistíte, že tady něco nehraje. Co přesně a kde je váš syn se dozvíte ne díky hratelnosti a komplexním mechanikám, ale silnému příběhu. Sami tvůrci přirovnávají formát hry k tomu co známe z Gone Home, Dear Esther, The Vanishing of Ethan Carter a podobných kousků.

zdroj: Archiv

Jeden ze zajímavých detailů, kterým chtějí Funcom zážitek z The Park oživit, je dabing Lorraine. Na pravém tlačítku myši máte namapovaný výkřik, kterým hledáte svého syna. Lorraine jeho jméno říká nejdřív docela normálně, ale čím dál ve hře budete, tím naléhavější, hlasitější, intenzivnější její hlas bude. Zároveň bude ale roztřesený a nejistý.

Drobnost, ale pokud něco takového budete dělat v rámci oněch dvou hodin často, mohly by pouhé dva tři způsoby vyslovení jednoho jména působit rušivě. Třeba tak, jako jste v jedné chvíli v Heavy Rain hledali Jasona v obchodním domě... Cílem Funcomu je podchytit v The Park ducha knih Stephena Kinga, který je jim inspirací. Jak se jim to podaří teprve uvidíme, ale já se z nového videa na The Park těším zase o trochu víc.

Nejnovější články