Trailer na vesmírný simulátor Hellion předvádí, jak přežít v cizí sluneční soustavě
zdroj: tisková zpráva

Trailer na vesmírný simulátor Hellion předvádí, jak přežít v cizí sluneční soustavě

22. 12. 2016 13:12 | Video | autor: Václav Pecháček |

Multiplayerový vesmírný survival Hellion se aspoň pro půlku našeho výjezdního týmu stal překvapením letošního Gamescomu. Jakuba tenhle „totální vesmírný simulátor“ nakonec „ohromil“ natolik, že kvůli němu „prošvihl další schůzku.“ Ale dost citování! Je čas na vlastní slova při příležitosti vydání nového traileru, který detailně popisuje, co přesně budete muset udělat pro přežití.

Ve vzdálené sluneční soustavě došlo k největší pohromě v lidských dějinách, protože místní kolonie byly kompletně zničené neidentifikovanou katastrofou. To bohužel v kůži čerstvých kolonistů zjistíte až po příletu na místo, a návrat zpět na Zemi není žádnou variantou. A tak bude potřeba udržovat systémy v chodu, vytvářet nové základny, spojovat se s ostatními nebo je okrádat, a čekat na nepravděpodobnou záchranu.

zdroj: Archiv

Hellion se pyšní svým vlastním pečlivě simulovaným solárním systémem, kde na všechny objekty od planet přes měsíce až po asteroidy a vesmírné stanice působí realistické fyzikální síly. Abyste se ve vesmíru dokázali zorientovat, musíte si zvyknout na to, že všechno je neustále v někdy dost nepředvídatelném pohybu. A právě orientace v prostoru bude klíčová, protože vaší největší nadějí na přežití je dolování surovin z asteroidů, získávání užitečných součástek z opuštěných lodí a podobné aktivity, které vás donutí opustit bezpečí vlastního plavidla.

Tedy, bezpečí je možná trochu moc silné slovo. Ve skutečnosti vám neustále odtikává nemilosrdný budíček, na jehož konci čeká smrt, jelikož všechny systémy a komponenty potřebují palivo a/nebo údržbu, aby nezkolabovaly. A pokud vám klekne něco životně důležitého, třeba takový generátor kyslíku, můžete se snů o kolonizaci rychle vzdát.

Míru drsnosti a nepřátelskosti prostředí samozřejmě velice ovlivní ostatní hráči, s nimiž se ve sluneční soustavě potkáte. Když vám podají pomocnou ruku, rapidně to urychlí některé manuální úkoly typu vykopání specifického druhu šutru z povrchu asteroidu. Na druhou stranu se od nich místo asistence můžete dočkat olověného překvapení zezadu do lebky, takže stát se opatrným vlkem samotářem asi taky nebude špatný nápad.

Z Kubova nadšení vyplývá, že by to všechno neměly být prázdné sliby. Přesvědčit se o tom můžete už v lednu příštího roku, kdy Hellion vyjde na Steam Early Access.

Nejnovější články