Realtime strategie Act of Aggression ukazuje nové video a představuje tři frakce
zdroj: tisková zpráva

Realtime strategie Act of Aggression ukazuje nové video a představuje tři frakce

12. 3. 2015 17:23 | Video | autor: Honza Konfršt |

Vypadá to, že by se fanoušci realtime strategií mohli brzy dočkat přeci jen trochu na tituly bohatšího období. Po představení Ashes of the Singularity tu máme prezentaci dalšího zajímavého titulu. Tím je moderní Act of Aggression zprostředkovávající bitvy třech znepřátelených frakcí vybavenými moderními více či méně reálnými zbraněmi postavenými na dnes dostupných technologiích a nápadech. Jak to bude vypadat v praxi můžete vidět na nových screenshotech a traileru, který ukazuje v chodu hru v ještě pre-alfa verzi hry.

Upoutávka předvádí přesně to, co mají fandové moderních RTS rádi a nápadně připomíná například dnes již legendární Command & Conquer: Generals. Příběh Act of Aggression je zasazený do roku 2020, slibuje návrat k těm nejlepším strategiím let devadesátých a nepůjde v něm samozřejmě o nic jiného, než o boj o politickou nadvládu i o kontrolu stále cennějších surovin.

Proti sobě budou stát tři frakce. Kartel představuje to nejmodernější, co může vojenství nabídnout. Společnost vznikla ze soukromých bezpečnostních organizací, čti žoldnéřských armád. Jejich jednotky jsou křehké a drahé, ale jsou zároveň silné, využívají stealth a podporují tak plíživý styl této strany, za níž můžete v Act of Agression hrát.

US Army už není tou americkou armádou, jako v devadesátých letech. Roli nejmodernějšího hráče na poli převzal Kartel a válkami po celém světě vyčerpaní Američané nyní disponují válkami zocelenými veterány, kteří ale disponují současnou a tedy průměrnou technikou. A nakonec je tu Chimera, multifunkční speciální jednotky vytvořené Spojenými národy. Jednotky Chimera nemají jasně určenou specializaci, jejich mottem je adaptace na jakoukoliv situaci a to tak, že je modifikujete přímo ve hře pomocí různých upgradů.

zdroj: Archiv

Jednotlivé frakce se nebudou lišit jen jednotkami, ale celkovou strategií, kam spadá třeba i zisk zdrojů. Zatímco Cartel využívá supermoderních rychlých vrtulníků k transportu surovin, US Army spoléhá na konvoje obrněných náklaďáků, které následně mohou získat i nějaké ty zbraně pro lepší obranyschopnost.

Jako v každé správné RTS i zde budujete základnu, jíž bráníte a využíváte zde zpracovávané zdroje pro další produkci a roztáčení koleček válečné mašinerie. Vytváříte externí rafinerie mimo prostor základny, chráníte dovážené suroviny a přitom hledáte cestu, jak se ubránit a zároveň rozdrtit protivníka.

Stojí za to připomenout, že za Act of Aggression stojí Eugene Systems, kteří mají na pažbě zářezy třeba za vynikající trilogii Wargame. Kdy Act of Aggression vyjde zatím netušíme, leč během jara by se měla hra přesunout do fáze uzavřené bety.

Nejnovější články