Plameny, dvojníci a kuše pro nejmenší: Prey předvádí zbraně a schopnosti
zdroj: tisková zpráva

Plameny, dvojníci a kuše pro nejmenší: Prey předvádí zbraně a schopnosti

29. 3. 2017 16:38 | Video | autor: Václav Pecháček |

V chystané střílečce Prey budete mít k dispozici velké množství zbraní a schopností. Což asi nikoho nepřekvapí. V Arkane se od samého počátku chlubí tím, že poničenou vesmírnou stanici můžete od vraždících mimozemšťanů vyčistit přesně tak, jak budete chtít, a teď to dokazují novým trailerem, který vám některé hračičky představí pěkně v pohybu. Ale pokud se mezi vámi najdou nějací milovníci kuší… no, ti ať si video raději ani nepouštějí.

Všechno to vypadá zábavně a užitečně, o tom žádná. Už tolikrát zmiňovaný Gloo Gun uhasí oheň nebo zalepí nepřítele, kterého následně můžete pomocí schopnosti Lift Field zvednout do vzduchu a roztříštit. Pěkná je i možnost vytvořit vlastního dvojníka, kvůli němuž budou mimozemšťané pořádně zmatení, anebo rovnou majáček, ke kterému se všichni rázem seběhnou, abyste je mohli pozabíjet. Jen ta kuše, tedy pardon, Huntress Boltcaster, vypadá jako plastová hračka pro děti z mateřské školky. Divím se, že šipky nejsou zakončené oranžovými přísavkami.

zdroj: Archiv

Další schopnosti jako by vypadly přímo ze série Bioshock. Různé elektrické i ohnivé ability se totiž na první pohled od plasmidů vážně příliš neliší. Poněkud netradičněji působí Recycler Grenade, který do sebe vtáhne nepřítele a přemění ho v užitečné suroviny. Ve vesmíru nesmí přijít nazmar nic, jak moc dobře vědí všichni astronauti močící do trubiček. A kdybyste si snad nechtěli špinit ruce, vždycky můžete ovládnout mysl svých nepřátel a nechat je bojovat místo sebe.

Jak to všechno do sebe bude zapadat a zda nakonec nebude nejvýhodnější spolehnout se na staré dobré bouchačky, to ukáže teprve den vydání, tedy 5. květen. Vypadá to ale, že po vzoru Dishonored 2 bude možné popustit uzdu kreativitě a prorubat se úrovněmi mnoha různými způsoby.

Nejnovější články