Mars v podání akčního RPG Technomancer bude nelítostný a smrtící
zdroj: tisková zpráva

Mars v podání akčního RPG Technomancer bude nelítostný a smrtící

21. 6. 2016 16:59 | Video | autor: Honza Konfršt |

Rudou planetu v příběhu Technomancera sice před staletími lidstvo začalo radikálně měnit k obrazu svému, přívětivější místo se však z Marsu dosud nestalo. Naopak – od snahy udělat z Marsu obyvatelné místo lidé opustili a jak trefně poukazuje nový trailer, tak nejbližší planeta sluneční soustavy je snad nebezpečnější než kdy dříve.

Ten hru připomíná přesně týden před jejím vydáním na Xbox One, PC a na PlayStation 4 a navazuje na předchozí videa, v nichž jsme měli možnost vidět ukázku herních mechanik i osobností parťáků. Současné video se zaměřuje na boj o přežití a celkově na rizika, jež Mars v hojné míře skýtá.

Povrch planety a podmínky pro život jsou drsné, což zocelilo nejen biologickým inženýrstvím stvořená monstra, ale i charakter inteligentních obyvatel. Ti se rozdělili do frakcí, mezi nimiž často panuje smrtící nevraživost. To v kontextu otevřeného RPG samozřejmě znamená široké diplomatické možnosti a prostor navazovat přátelství a kontakty, jak naznačovala již předešlá ukázka.

zdroj: Archiv

Jenže diplomacie a stealth není vždy řešením a mnohdy tak dojde i na boj. V tom se mohou hráči blýsknout (doslova) speciálními schopnostmi frakce technomancerů, kteří ovládají elektřinu. Tu lze využívat celou řadou způsobů a hned u několika povolání, jež kopírují klasické archetypy her na hrdiny. Vedle tanka, či sci-fi obdoby kouzelníka tak nechybí například klasický voják či specialista na boj na dálku. Každé z povolání má samozřejmě unikátní schopnosti a vlastním vývojový strom. Zde navíc platí, že každá dovednost může mít na vyšší úrovni dva odlišné typy vylepšení, čím autoři slibují přinést do RPG prvků hry co možná největší variabilitu.

Stejně variabilní mohou být i postavy vašich společníků, kterým půjde nastavit odlišné způsoby chování v boji. Celkově tak tým Spiders vytváří obraz propracovaného RPG, do kterého se bude moci zahloubat každý fanoušek akčních sci-fi. Tedy snad – záleží ještě totiž dost na tom, nakolik se tvůrci dokáží vymanit z budgetového kabátku, který předešlý titul Mars: War Logs někdy až nepříjemně dusil.

 

Nejnovější články