Heart of the Swarm video ukazuje užitečné komunitní prvky
zdroj: tisková zpráva

Heart of the Swarm video ukazuje užitečné komunitní prvky

1. 2. 2013 12:44 | Video | autor: Adam Homola |

Jak jste si už možná stihli všimnout z obrázků v naší galerii, nadcházející StarCraft II: Heart of the Swarm nebude jen tak obyčejný datadisk. Nepřidá jen kampaň za Zergy a pár nových jednotek do multiplayeru. Změní se nejen celé uživatelské rozhraní hry, ale přibude také fůra nových funkcí, prvků a zlepšováků. Ať už to jsou klany a skupiny, globální multiplayer, lepší trénink na multiplayer nebo poměrně zásadní a inovativní vylepšení replayů. Zkrátka a dobře Heart of the Swarm působí pomalu jako zbrusu nová hra, než jako obyčejný datadisk. Na některé z těchto novinek si teď Blizzard posvítil v novém videu, kde vám novoty hezky představí.

Slova se ujme komunitní manažer Kevin Johnson a začne se změnou, která všechny praští na první pohled - samotná menu hry. Ta se oproti Wings of Liberty změnila k nepoznání. Blizzard si při redesignování všech menu vytyčil tři hlavní cíle - zjednodušení navigace, zlepšení konzistence a zlepšení použitelnosti. Dovolil bych si na základě intenzivního testování betaverze tvrdit, že se povedlo. Všechny důležité věci by měly být po ruce na co nejméně kliků a přepracování se dočkal i chat.

Hned pod chatem máte také přístup ke skupinám, což je jedna z větších novinek HotS. Uživatelské rozhraní pro skupiny a klany připomíná menu jako z nějaké guildy z MMORPG her. Aktuálním vzhledem a funkcemi pro klany to zatím nekončí a Johnson slíbil, že vývojáři časem přidají víc funkcí, které se budou orientovat na soutěživé hráče. Více se o skupinách a klanech dočtete v separátním článku.

zdroj: Archiv

Moc pěknou funkcí, kterou Johnson na videu ukáže v pohybu, je Players Near You. Kdybych to trochu přehnal, tak je to něco jako LAN. Ten ve StarCraftu II není a toto rozhodně není jeho náhrada, ale Players Near You vám ve speciálním menu ukáže hráče, kteří jsou dostupní na stejné síti jako vy. Pro vás z toho plyne jednodušší spojení se s hráči, kteří jsou třeba ve stejné internetové kavárně nebo na stejné školní či domácí síti. Pokud se nechcete takhle zobrazovat ostatním, můžete si funkci Players Near You samozřejmě vypnout.

Nakonec dojde také na Global Play, které konečně zruší regionální restrikce. Všimněte si hlavně rozdělení jednotlivých regionů, kde má Korea svůj vlastní chlívek... Tolik k sociálním funkcím Heart of the Swarm. Blizzard si ale chystá sérii několika videí, protože na příště máme slíbeno video, které bude zajímat především multiplayerové nováčky, nebo hráče, kteří se multiplayeru bojí. HotS bude totiž obsahovat speciální tréninkový mód (už je v betě), který by vám měl důkladně vysvětlit co dělat při souboji s reálný hráčem.

Blizzard taky nedávno spustil novou stránku, na kterém vám jednoduše, hezky a přehledně vypíchne všechny nejdůležitější změny a novoty Heart of the Swarm. Najdete ji tady.

Nejnovější články