Elite: Dangerous vstupuje do fáze Beta 1 a desetinásobně se zvětšila
zdroj: tisková zpráva

Elite: Dangerous vstupuje do fáze Beta 1 a desetinásobně se zvětšila

31. 7. 2014 10:11 | Video | autor: Ladislav Loukota |

Měsíc se s měsícem sešel a skvěle vypadající vesmírný simulátor Elite: Dangerous (homepage hry) se k včerejšímu dni přesunul z fáze premium bety do fáze Beta 1. To sebou nese především nafouknutí herního obsahu - rapidní expanze postihla především vesmír, který narostl řádově o 55 soustav o 38 tisících kubických světelných let. 

S větším prostorem přichází i větší variabilita hry. Při prozkoumávání nových nejzazších hranic mohou hráči čerstvě vyzkoušet těžký stíhač Viper či obchodní loď Lakon Type 6, využít nový pohled na mapu obchodních cest, aktivovat automatické přistávání u stanic nebo třeba spalovat pohonné hmoty. Rozšířeny byly však především možnosti online hraní.

O svých dobrodružstvích si proto hráči budou moct vzájemně napsat či popovídat, protože rovněž došlo na integraci obou forem in-game komunikace. S tím nakonec souvisí také aplikace matchmakingu, privátních skupin a rozřazení kamarádů.

Celý výčet novinek najdete níže zde. David Braben se při té příležitosti pochlubil, že Beta 1 update značí počátek konce, alespoň pokud koncem míníme finální fázi vývoje hry. Kdo by se při pohledu na úspěšně pokračující tvorbu hry nebo nový trailer vyvěšený níže finální verze v ceně 40 euro nemohl dočkat, může si stále ještě pořídit i přístup do bety. Ten byl navíc nově sražen na polovinu, tedy 60 euro.

zdroj: Vlastní

Nejnovější články