Dawngate ukazuje videa a zahajuje betaverzi
zdroj: tisková zpráva

Dawngate ukazuje videa a zahajuje betaverzi

10. 4. 2014 17:01 | Video | autor: Ladislav Loukota |

Existuje nějaký zákon, že MOBA musí mít stejnou pastelově-přehnanou stylizaci jako původní Dota pro Warcraft III? Protože pokud ne, jak vysvětlíte, že Dawngate, už skoro rok známá MOBA z dílny Electronic Arts, vypadá na povrchu úplně stejně? Doposud ze hry nebylo známo tolik informací, s čerstvě nakopnutou betaverzí však o Dawngate budeme zřejmě slyšet stále častěji. 

Abychom však byli fér, Dawngate přichází s několika inovacemi. Najdeme v ní tak například obsaditelné surovinové body, které celému týmu zvyšují sdílené suroviny. Tyto body je možné nejen obsadit, ale i ztratit ve prospěch nepřítele. Dawngate tak přejímá i část mechanik z původních realtime strategií co se týče operování se zdroji surovin. Mírně upravené bude taktéž fungování creepů. A vývojáři rovněž zmínili přítomnost jakési metahry, ale u tohoto bodu zatím není ani za mák jasné, co tím myslí.

Minimálně samotnou hratelnost si však může leckdo vyzkoušet na vlastní oči a myš. V úterý totiž začala beta Dawngate, na kterou se můžete zapsat na tomto místě. Není to poslední update tohoto týdne, od zítra bude rovněž možné okusit i interaktivní grafický román The Dawngate Chronicles, který popíše pozadí herního příběhu. Oficiální promo se mezitím soustřeďuje spíše na popředí herních charakterů, zjevně však pouze některých.

Dawngate-assets zdroj: tisková zpráva

Až na různé variace na motivy z původních strategických žánrů a kampaň však Dawngate stále působí jako standardní MOBA, až se člověk musí usilovně drbat na hlavě při přemýšlení, jestli si skutečně zaslouží tak odvážná prohlášení jako v traileru níže. Ne snad, že by bylo vysloveně něco špatného na jízdě v zajetých kolejích, už by však nějaký schopný developer konečně mohl sednout i na drsně vypadající sci-fi nebo postapo MOBA pro ty z nás, kterým tak úplně nevoní fantasy zasazené do světa vypadajícího jako dětské leporelo.

zdroj: Archiv

Nejnovější články